Podnikáme s trdelníkem

Z Brna do Prahy / Jen v našem hlavním městě funguje 14 poboček Trdlokafe. Postupem času se do Prahy přesunula základna celého franšízové sítě.
pondělí
13.03.2023
Ročně prodá síť Trdlokafe milion trdelníků ve více jak 50 stáncích po celém Česku, i na Slovensku či ve Vídni. Stále však chce růst, a to i díky franšízám.
 

Příběh značky Trdlokafe se začal psát v roce 2015 v Brně, kdy společnost OK-VIK, která za franšízou stojí, otevřela první stánek s kávou a trdelníkem u brněnského obchodního centra Futurum. Dnes v jihomoravské metropoli funguje 11 poboček a značka se rozrostla víceméně do všech regionů Česka.

Velký podíl na tom mají franšízoví partneři, kteří provozují na 40 poboček. Jejich zapojení by mělo i nadále růst. Zájemci o franšízovou pobočku Trdlokafe mají šanci převzít již zavedený stánek, nebo společně s franšízorem vytvořit nový stánek. Od zvoleného způsobu startu podnikání pod tímto brandem se odvíjí délka návratnosti investice franšízanta a také míra rizika, kterou na sebe investicí bere. U developerské, tedy zbrusu nové prodejny, může franšízant počítat s rychlejší návratností investice, během 18 až 26 měsíců. Míra podnikatelského rizika je však vyšší.

Podle franšízora stánky Trdlokafe s krátkou historií dat nabízí střednědobou návratnost, cca 21 až 31 měsíců, a jsou již méně rizikové. V případě převzetí již zavedené pobočky s dlouhodobou historií, je návratnost investice nejdelší, zhruba 26 až 36 měsíců, nicméně jsou téměř bezrizikové. Počáteční investice stánků je vypočítaná na základě zisků konkrétního stánku za posledních 12 měsíců. Platí pak, že čím větší zisky stánek generoval, tím je počáteční investice vyšší. Financování investice je možné rozdělit. Na začátku lze uhradit 80 % investice a zbývajících 20 % je uhrazeno v průběhu následujících 24 měsíců ze zisků.

Plán ohledně expanze má vedení sítě jasný. Do konce roku chce otevřít více jak 66 poboček tak, aby si na své přišli milovníci trdelníku všude v republice. 


Podpora franšízora / Kromě kompletního zaškolení a předání know-how čeká franšízanta marketingová podpora nebo právo vyrábět a prodávat produkty Trdlokafe/Twistcafe a užívat jejich originální názvy.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015