Franšíza s vůní kávy

Není to jen o kávě / Už 12 let je Kafec známý svou nabídkou výběrové kávy, snídaní a brunchů i voňavých belgických waflí, na které se sjíždí hosté z širokého okolí.
Čtvrtek
08.06.2023
Obsadit celou republiku svými kavárnami, takový je plán konceptu Kafec. Pomoci mu v tom mají franšízanti. Kdo se může ucházet o licenci?
 

Na tuzemském trhu funguje tato stále se rozšiřující síť kaváren již 12 let. Během ní otevřelo její vedení dvě vlastní pobočky v Brně a Olomouci, které doplňuje pět franšízových -  v Brně Úvozu, Kroměříži, Uherském Hradišti, Zlíně a také západočeské Plzni. Ambici však má ještě větší. V nejbližších letech by totiž kavárny Kafec centrála ráda rozšířila například i do Prahy, Liberce, Ostravy, Hradce Králové, Pardubic či Karlových Varů. Později bychom je pak mohli potkávat i v dalších městech s více jak 25 tisíci obyvateli.

Pro zájemce o otevření vlastní kavárny pod tímto brandem je jistě dobrou zprávou, že poskytovatel licence nevyžaduje, aby za sebou měli zkušenosti z gastronomie. „Je však dobré mít zkušenosti s podnikáním obecně,“ poznamenává zakladatel sítě Kafec Tomáš Konečný s tím, že od franšízových partnerů se očekává, že se budou aktivně podílet na chodu své pobočky. Neměli by tak být jen v roli investorů, ale i tváří značky ve svém regionu. „S franšízanty spolupracujeme velmi intenzivně, a to nejen během procesu otevření nové kavárny. Často se setkáváme na individuálních poradách i hromadných schůzích a akcích. Je pro nás důležité, abychom si s franšízanty sedli jako lidé,“ doplňuje Konečný.

Nová nebo upravená

K vlastní pobočce Kafec vedou dvě cesty, ze kterých si budoucí franšízanti mohou vybrat. Tou první je otevření zbrusu nové kavárny, tou druhou pak rebranding už existujícího gastroprovozu. Vstupní franšízový poplatek do sítě kaváren činí 150 tisíc Kč. Dále se pak musí uchazeči o franšízovou licenci připravit na počáteční investici ve výši 2,5 až 3,5 milionu Kč. Konečná částka, kterou budou muset investovat, se odvíjí od velikosti prostor jejich budoucího podnikání. Pravidelně pak franšízanti franšízorovi odvádí franšízový poplatek ve výši 6 % z obratu bez DPH, 2% poplatek za správu konceptu a další 2 % z obratu bez DPH putují na marketing.

Podpora, kterou za svou investici franšízanti konceptu Kafec získají, je komplexní. Vše samozřejmě začíná samotným budováním a otevíráním kavárny. Franšízor svým franšízantům pomáhá s vybavením interiéru, výrobou nábytku, administrativou, zásobováním i školením zaměstnanců. Podle vyjádření společnosti Kafec Brand, která za konceptem stojí, se mohou franšízanti spolehnout například i v momentě, kdy se jim například pokazí kávovary nebo vybavení kuchyně. Vzhledem k tomu, že cílem franšízora je, aby franšízanti dosahovali úspěchů, poskytne jim náhradní, aby jejich byznys mohl dál běžet. 

Poskytovatel licence pak také zapojuje franšízanty i do rozhodování o změnách ve franšízové síti. Konzultuje s nimi například cenotvorbu, úpravy menu a další aktivity, které jak franšízor, tak u franšízanti dělají, třeba v oblasti marketingu.


Externí finance / Počáteční investici do otevření franšízy KAFEC lze financovat z externích zdrojů. Perspektivním franšízovým partnerům je s jejich získáním pomoci i sám franšízor.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015