European Franchise Awards zná vítěze

MBE Worldwide
MBE Worldwide / Franšízový systém služeb v logistice, tisku a marketingu má ke třem tisícům poboček v 53 zemích. U nás nyní hledá master franšízora, který se chopí potenciálu silné značky.
Čtvrtek
07.12.2023
V Bruselu se udílely ceny Evropské federace franšíz. Ze značek, které míří na náš trh, získali ocenění Mail Boxes Etc.
 

Zástupci franšízových konceptů od malých startupů až po globálně známé značky získali ocenění za to, že jsou perspektivní součástí evropského obchodního prostředí. Zaujaly inovace v udržitelném podnikání, služby pro podporu pracovního uplatnění, provozovatelé domácích služeb i klasické franšízy s fastfoodem nebo kávou.

Cenu pro vznikající značku získávají mladé firmy, které prokazují opravdovou vášeň pro budování brandu a franšízové podnikání. Letos zvítězili JobCentre ze Švédska. Nabízí bezpečnou cestu k zaměstnání pro lidi, kteří stojí mimo pracovní trh. Nabízejí jim motivační aktivity, individuální vedení, supervizi a rozsáhlou síť místních kontaktů.

Speciální cena za služby franšízingu je udělována všem jednotlivcům a firmám, které přesahují běžnou obchodní praxi ve prospěch franšízingu. Letos se vítězi stali švédští FranichiseArkitekt, kteří pomáhají firmám budovat, zlepšovat nebo rozšiřovat svou franšízovou síť.

Novou kategorií se stala cena za inovace a udržitelnost, která se zaměřuje na investice do činností s nulovými emisemi, digitální rozvoj a inovace.  Porotci se neshodli a udělili dvě zlaté pro německý Vom Fass podporující biodiverzitu v produkci jídla a finský Kotipizza za jejich ekologický přístup.

Titul mezinárodní značka je určeno pro ty, kteří uspěli při rozšiřování mimo svůj domácí trh a udrželi tento růst po několik let. Právě zde se na třetím místě MBE Worldwide, jejichž značka se nyní chystá vstoupit na náš trh. Poskytují řešení pro přepravu, balení, tisk a marketing malým a středním podnikům i maloobchodním spotřebitelům. Jedná se o síť převážně nezávisle vlastněných a provozovaných poboček. Vítězem se stali Midas International z Francie, kteří se věnují opravnám aut.

Nejočekávanější kategorií je tradičně franšízor roku. Letos se jím stali maďarští Fornetti, největší výrobce mražených pekárenských výrobků a maloobchodní partner ve východní Evropě.

Franšízant roku je ocenění, které je o jednotlivcích a jejich příbězích. Získali ji ti, kteří prokázali významný rozvoj, vysokou úroveň péče o zaměstnance a spolupráci s dalšími franšízanty v rámci systému.

Zvítězila Jessie Lilley s franšízou BabyBallet, což je britská taneční značka s více než 100 místy po celém světě. Do nově vzniklé síně slávy se dostal například veterán finského franšízingu Henri Laasko.

Celý žebříček EFF najdete  zde.


Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017