Podnikání i na malém městě

Rozhodnutí franšízanta / „Franšíza Quickwash je vhodná jak pro investory, tak i pro ty, kteří se chtějí na jejím provozu aktivně podílet. Každou pobočku se snažíme přizpůsobit držiteli franšízové licence, dodává Tomáš Drga.
pondělí
03.02.2020
„Naším letošním cílem je do provozu prádelen implementovat moderní způsoby placení," prozrazuje Tomáš Drga, majitel franšízové sítě Quickwash.
 

Jak byste zhodnotil rok 2019 pro síť Quickwash?
V roce 2019 jsme otevřeli 4 nové pobočky řetězce značkových prádelen Quickwash , a to v Praze na Chodově a v Hloubětíně, dále pak v Poděbradech a Kolíně. Zvláště jsme hrdí, že jedna z našich poboček byla otevřena v prestižním obchodním centru Westfield Chodov, které patří k největším ve Střední Evropě.  Kromě toho jsme rozšířili i některé naše stávající pobočky o další zařízení. Celkově bych tedy zhodnotil rok 2019 jako úspěšný.

Loni v srpnu jste nám prozradil, že Vaším cílem je otevřít samoobslužnou prádelnu v každém desetitisícovém městě. Jak se Vám jej daří naplňovat?
Ano, věřím, že v dohledné budoucnosti se budou pobočky otevírat i v desetitisícových městech. I v současnosti máme prádelny nejen v Praze a krajských městech, ale také v těch menších jako jsou Louny, Chomutov, Most, Poděbrady apod. Věřím, že tento trend bude pokračovat. V malých městech možná není tolik turistů nebo dočasně žijících pracovníků, kteří tvoří část skupiny zákazníků samoobslužných prádelen ve velkých městech, ale i občané, kteří mají stálé bydliště v bytě, vybaveného domácí pračkou, začínají oceňovat výhody, které jim poskytuje praní a sušení v samoobslužné prádelně. Je to zejména rychlý a jednoduchý způsob, jak vyprat a vysušit objemné věci, které se do domácí pračky nevejdou. Jedná se například o chrániče a obaly na matrace, pokrývky, polštáře, různé přehozy, závěsy apod. A maminky, které se starají o vícečlennou domácnost, ocení rychlou a praktickou možnost, jak najednou vyprat a vysušit velké množství prádla celé rodiny. A to platí obecně, ať už bydlí ve velkoměstě nebo malém městečku.

Je opravdu v každém desetitisícovém městě dostatek potenciálních zákazníků, kteří dají vašim franšízovým partnerům vydělat?
Věřím, že postupem času bude mít samoobslužná prádelna i v malém městě své ekonomické opodstatnění. Ekonomice prádelny v malém městě mohou pomoci i nižší nájmy prostor, než jaké jsou v těch velkých. Samozřejmě, otevřít a starat se o samoobslužnou prádelnu je běh na dlouhou trať a není to prostředek na rychlé zbohatnutí, což v malém městě platí dvojnásob. Ale to kouzlo spočívá ve velice stabilním podniku, který bude trpělivým investorům přinášet ovoce po mnoho let. Záleží jen na tom, jak rychle se jim podaří vybudovat stabilní klientelu, která, když bude spokojena, se bude ráda do jejich prádelny vracet.

Kdo jsou typičtí koncoví zákazníci Quickwash, na které franšízanti se svými službami cílí?
Struktura zákazníků je velice různorodá a je obtížné obecně říct, která skupina převažuje. V centrech velkých měst to jsou turisti a lidé na dlouhodobých pracovních cestách. Jsme svědky rychle se rozvijícího trendu, kdy mladí lidé cestují po světě, v různých městech tráví několik dní a potřebují řešit potřebu praní a sušení svých oděvů. V jiných prádelnách budou zase převažovat stálí obyvatelé, kteří objevili kouzlo samoobslužné prádelny. Zjistili, že si nejen mohou vyprat a vysušit různé věci na počkání, ale kromě toho se v prádelně mohou sejít a podebatovat s přáteli nebo jen tak zrelaxovat u knížky nebo brouzdáním na internetu. 

Jaké jsou plány pro rok 2020?
Naším plánem pro letošní rok je pokračovat v úsilí, jako doposud. Kromě toho se budeme snažit aplikovat nové trendy, které moderní doba vyžaduje. Budeme se zaměřovat na implementaci moderních systémů placení, ať už bezkontaktní kartou nebo po internetu. Budeme se také snažit o další zdokonalování našeho konceptu a zvyšovaní atraktivity designu našich poboček.


VIZITKA ZNAČKY QUICKWASH

  • poskytování služeb samoobslužného praní ve značkových prádelnách
  • 1. otevřená pobočka: květen 2014
  • vlastní pobočky: 4
  • franšízové pobočky: 14 ČR, 2 SR

Finance na rozjezd / Předpokládaná výše počáteční investice se pohybuje mezi 1,2 a 2 miliony Kč. Ta pokrývá náklady spojené s vybudováním a vybavením pobočky podle návrhu vypracovaného ve spolupráci s poskytovatelem franšízové licence.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014