aktuality

gastronomie | 27.03.2020

Subway finančně uleví franšízantům

Dlouhotrvající snížení tržeb může být pro řadu franšízantů likvidační. Subway jim tak snižuje poplatky. Po odvolání opatření se chce vrátit v plné síle.

Dlouhotrvající snížení tržeb může být pro řadu franšízantů likvidační. Subway jim tak snižuje poplatky. Po odvolání opatření se chce vrátit v plné síle.

rozhovor týdne | 23.03.2020

Franšízanti musí vědět, že v tom nejsou sami

Jak pandemie viru SARS-CoV-2 ovlivní podnikání franšízantů a na co by měli franšízanti myslet? Zeptali jsme se Marka Halfara, ředitele poradenské společnosti PROFIT system.

ze světa | 20.03.2020

Z Itálie do Česka

První evropskou zemí s výskytem koronaviru byla Itálie. Po 4 týdnech epidemie se podíváme na ekonomickou situaci v Itálii a protiopatření zavedená vládou v Římě. Jak je na tom Česko?

z domova | 18.03.2020

Byznys ohrožený karanténou?

Od nedělní půlnoci platí v celé České republice karanténa. Pro některé franšízové koncepty to může být problém, ale i příležitost posunout se vpřed.

vzdělávání | 16.03.2020

Pozitivní přístup jako podnikatelská výhoda

„Naši franšízanti svým podnikáním pomáhají dětem prohloubit znalosti v oblasti technologií a vědy,“ říká Braňo Peľak, Branch Manager konceptu Brick By Brick.

vzdělávání | 16.03.2020

Dvojjazyčná franšíza

Na 450 škol ve 22 zemích světa, to je Maple Bear Canadian School. Franšízanty hledá i v Česku.

móda pro děti a dospělé | 13.03.2020

Nové franšízové trhy pro H&M

Švédská módní značka H&M již působí na 74 trzích. Do konce roka chce prostřednictvím silného franšízového partnera proniknout i do zemí Střední Ameriky.

ze světa | 11.03.2020

Koronavirus ruší franšízové veletrhy

Kvůli šířící se epidemii onemocnění COVID-19 se přesouvají termíny konání veletrhu v Paříži i Katovicích.

rozhovor týdne | 09.03.2020

Zákazníci se na franšízu ptají

„Franšízing zatím není na pořadu dne, ale kdo ví do budoucna," říká Hana Lacinová, majitelka firmy Zdravíčko – zdravá výživa, jež uspěla v Ocenění Českých Podnikatelek.

potraviny a tabák | 09.03.2020

Zdravá franšíza do krajských měst

Speciální pekařství Smajlík se rozrůstají. Franšízové pobočky najdou zákazníci již i v Ostravě a v Praze.

bydlení a domácnost | 04.03.2020

Nové franšízy na spadnutí

Další rozšiřování sítě a dobudování nové výrobní haly. Takové jsou letošní plány společnosti Lomax. Jaké jsou podmínky spolupráce?

gastronomie | 02.03.2020

Franšíza McDonald´s je pro mě spojení na celý život

Že chce podnikat věděla Kamila Kleiblová už od studií na vysoké škole. Dnes je jednou z nejúspěšnějších franšízantek McDonald´s v Česku, když provozuje 7 restaurací.

reality a správa nemovitostí | 02.03.2020

S franšízanty musíme mít stejné hodnoty

„U každé akvizice je pro nás důležitá zpětná vazba. Jedině tak můžeme správně reagovat na dnešní trh,“ říká Petr Zelenka, ředitel partnerské sítě NEXT Reality.

ze světa | 28.02.2020

Přání i potřeba v jednom

Časopis Entrepreneur sestavil seznam 500 nejúspěšnějších amerických franšíz. Analýza ukazuje, že podnikání spojené s jídlem náleží i nadále mezi nejžádanější franšízy.

gastronomie | 26.02.2020

Zlom díky vlastnímu stroji

Síť zmrzlináren Tak trochu jiná točená dynamicky roste. Aktuálně se na otevření připravují 4 nové provozovny. Kdy je nejlepší čas se ucházet o franšízovou licenci?

gastronomie | 24.02.2020

V Praze chceme být jedničkou

„Do konce roku bychom chtěli mít na trhu 20 poboček, v hlavě máme i expanzi do zahraničí," prozrazuje Roman Zajíc, spolumajitel franšízové sítě Amici Pizza & Burgers.

gastronomie | 24.02.2020

Nebát se, jít si za svým a vytvořit vlastní styl

Syndrom vyhoření v jednom oboru ho přivedl k úspěchu a podnikání v jiném. Jak dnes vidí svůj byznys pod značkou Mr. Kebab jeho zakladatel Ľubor Lelovits?

lékárny a zdraví | 19.02.2020

Franšízy z „vlastních“ zdrojů

Stávající franšízanti, jejich zaměstnanci a klienti. Právě ti dnes nejčastěji stojí za expanzí sítě výživových poraden Naturhouse.

gastronomie | 17.02.2020

S franšízantem musíme najít společnou řeč

„Letos se chceme více zaměřit na rozvoj poboček typu Express, říká Patrik Habart," majitel franšízového konceptu Hadog Burgers.

2
3
4
5
další  
posledni