Příští rok čekáme mírný růst

Pondělí
07.12.2009
Říká v rozhovoru pro portál FranchisingINFO.cz manager rozvoje SUBWAY pro střední a východní Evropu Martin Princ.
 

Jak se podle Vás bude vyvíjet fast-foodový business v příštím roce? Promítne se krize do výsledků i roce 2010?
Osobně musím říci, že jsme pocítili globální ekonomickou krizi jen minimálně. V průběhu příštího roku očekáváme jen mírný růst na českém trhu. Na polském trhu SUBWAY po celou dobu roste dvojciferně, v Maďarsku a Chorvatsku stagnujeme.

Proč se krize fast-foodů nedotkla tolik, jako klasických restaurací?
Celá řada zákazníků, která dříve dávala přednost standardním restauracím, začala šetřit a přesunula se do fast-foodů. Známé fast-foody totiž nabízejí kvalitní stravování za akceptovatelnou cenu. Pokud se fast-foodové řetězce dostávají do cenové hladiny, kterou zákazníci preferují, pak je již jen na nich se rozhodnout jakému fast-foodu dají přednost.

Jak se vůbec fast-foody vypořádaly s ekonomickým poklesem?
Jedním z opatření, ke kterým jsme v průběhu druhé části roku 2009 přistoupili bylo, že jsme začali nabízet novinku Baby Subs za 25,- Kč. Tomu jsme přizpůsobili i nabídku nápojů za stejnou cenu v kombinaci v Baby Sub menu. To je cena, která osloví i cenově velmi citlivé skupiny potenciálních zákazníků.

Jak se bude ekonomický vývoj v příštím roce promítat do výsledků fast-foodových řetězců?
Očekávám, že většina fast-foodů bude zaznamenávat mírný růst. Ale i zde to bude záležet na značce a jak dalece osloví své klienty v době krize.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014