Sendviče jsou v oblibě

Franchisové restaurace Subway se na českém trhu nachází na 15 místech. Brzy přibudou další 2 místa.
Čtvrtek
24.07.2014
Subway chystá otevření franchisových poboček na dalších 2 místech. Letos zaznamenává i zvýšení tržeb.
 

Fastfoodový řetězec Subway rozjel na českém gastronomickém trhu výraznou expanzi. Společnost se rozhodla zaměřit nejen na rozvoj v tradičních místech jako obchodní centra, ale také na místech spojených s cestováním jako nádraží či odpočivadla u dálnice. Během léta takto otevře 2 franchisové pobočky v Opavě v OC Breda & Weinstein a na D1 u Velkého Meziříčí. Aktuálně provozuje 15 restaurací.

Díky expanzi se povedlo firmě Subway také letos zvýšit tržby o 7. „Loni jsme zaznamenali pokles zákazníků i tržeb o 1 %, a to kvůli celkovému poklesu trhu. Za půl roku letošního roku se však situace obrátila a zaregistrovali jsme nárůst obratu o 7 %,“ dodává development manager pro region CEE Martin Princ. Na restaurace Subway slyší i více zákazníků, jejichž nárůst zaznamenala firma o 3 %.

Cíl Subway pro Česko zůstává stejný, a to stát se největším konceptem v zemi do počtu restaurací, k čemuž pomáhá franchisový rozvoj. „Franchisanty hledáme zejména ve větších městech. Například v Praze zatím odhadujeme možnost provozovat až 30 restaurací,“ přibližuje plány Martin Princ a dodává, že společnost se však nebojí zamířit i na města okolo 50 tisíc obyvatel. To dokazuje i dřívejší otevření fastfoodové pobočky v Jihlavě.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014