Lídrem ve franchisách

V Česku se nachází 15 restaurací Subway. Jedna z nich se nachází na dálnici D1 u Velkého Meziříčí. Na podobné restaurace se chce zaměřit i v Evropě.
Pondělí
29.09.2014
Fastfoodový řetězec Subway nadále drží první místo v největších franchisových sítích. Jen v Evropě už otevřel 4500 restaurací.
 

Expanze značky Subway ve světě pokračuje. V září největší franchisová síť překročila počet 42700 otevřených restaurací ve 108 zemích světa. Jen v Evropě firma dosáhla 4500 restaurací. „Od ledna do září jsme zprovoznili ve střední a východní Evropě 50 nových poboček,“ dodává Martin Princ, Area Development Manager Central & Eastern Europe. I v České republice se daří Subway rozšiřovat, a to nejen ve velkých městech.

Během léta byly otevřeny 2 franchisové pobočky v Opavě a na D1 u Velkého Meziříčí. A zájemci o franchisovou licenci se stále ozývají. Nicméně je u nich vidět, že o výběru franchisy přemýšlí více než dříve. „Pozorujeme vetší opatrnost u zájemců, a tím spojený vyšší zájem o franchisové koncepty, které mají určitou historii a na trhu fungují. Setkáváme se také s mladšími ročníky, které nemají vyřešeno financování. Tyto komplikace pak zejména rozhodují, zda si restauraci otevřou, nebo ne,“ komentuje zájemce Martin Princ.

Společnost Subway otevřela v rámci střední a východní Evropy několik restaurací ve volně stojících budovách. U některých z nich je součástí drive-thru. „Zaznamenali jsme vyšší zájem u restaurací podobného typu. To ovlivní i nárůst prodeje dalších jednotek jako čerpací stanice či motely,“ upozorňuje Martin Princ s tím, že tímto směrem se chce Subway nadále mířit. 


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014