Gloria Jean´s Coffees je práce, za kterou si stojím.
GJC je 2. největším řetězcem kaváren na světě, jaký je jeho příběh v České republice?
Měli jsme velkou výhodu, že jsme nastupovali na český trh jako poslední z velkých řetězců, lidé tak již věděli, co mohou očekávat a jsou zvyklí na anglo-americký způsob podávání kávy. Máme 2 provozovny, jednu v Praze na Klárově a druhou v OC Olympia v Brně.
Liší se např. sortiment v Praze a Brně?
V Praze se pije více latté, v Brně americano, v Brně také prodáváme více zrnkové kávy domů, je vidět, že si lidé rádi dají kvalitní kávu i doma nebo v kanceláři.
Vaše společnost je master franšízantem pro ČR a SR, ale licence zatím neposkytujete. Proč?
Máme zatím 2 kavárny, třetí budeme otevírat příští měsíc, opět v Praze. Máme v plánu otevřít ještě 3-4 vlastní kavárny a pak teprve nastavit model pro franšízanty v ČR a SR. Licence začneme poskytovat příští rok. Dbáme na výběr lokality, aby kavárna měla dlouho životnost a rychlou návratnost investice.
Kde by měl franšízant hledat prostor pro kavárnu?
Ideální je větší město, nejlépe bývalé okresní město s univerzitou. Máme k dispozici wifi, dobrou a velkou kávu, studenti k nám chodí velmi rádi. Tím, že jsme samoobslužná kavárna, tak máte klid na svoji práci nebo studium, nikdo vás neobtěžuje objednávkou. Kavárna bývá i dobrou a levnou kanceláří. Internet, kvalitní káva a klimatizace zajistí i v tomto horku pohodlí. Mám ráda, když vidím stařenky, které si přijdou popovídat s kamarádkami, u vedlejšího stolku vidím sedět studentky, u jiného maminky s kočárky, to je potvrzení, že tento model funguje napříč generacemi i cílovými skupinami.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...