Gloria Jean´s Coffees je práce, za kterou si stojím.

Pondělí
19.07.2010
říká Naďa Plzáková, manažerka franchisového řetězce kaváren Gloria Jean´s Coffees.
 

GJC je 2. největším řetězcem kaváren na světě, jaký je jeho příběh v České republice?
Měli jsme velkou výhodu, že jsme nastupovali na český trh jako poslední z velkých řetězců, lidé tak již věděli, co mohou očekávat a jsou zvyklí na anglo-americký způsob podávání kávy. Máme 2 provozovny, jednu v Praze na Klárově a druhou v OC Olympia v Brně.

Liší se např. sortiment v Praze a Brně?
V Praze se pije více latté, v Brně americano, v Brně také prodáváme více zrnkové kávy domů, je vidět, že si lidé rádi dají kvalitní kávu i doma nebo v kanceláři.

Vaše společnost je master franšízantem pro ČR a SR, ale licence zatím neposkytujete. Proč?
Máme zatím 2 kavárny, třetí budeme otevírat příští měsíc, opět v Praze. Máme v plánu otevřít ještě 3-4 vlastní kavárny a pak teprve nastavit model pro franšízanty v ČR a SR. Licence začneme poskytovat příští rok. Dbáme na výběr lokality, aby kavárna měla dlouho životnost a rychlou návratnost investice.

Kde by měl franšízant hledat prostor pro kavárnu?
Ideální je větší město, nejlépe bývalé okresní město s univerzitou. Máme k dispozici wifi, dobrou a velkou kávu, studenti k nám chodí velmi rádi. Tím, že jsme samoobslužná kavárna, tak máte klid na svoji práci nebo studium, nikdo vás neobtěžuje objednávkou. Kavárna bývá i dobrou a levnou kanceláří. Internet, kvalitní káva a klimatizace zajistí i v tomto horku pohodlí. Mám ráda, když vidím stařenky, které si přijdou popovídat s kamarádkami, u vedlejšího stolku vidím sedět studentky, u jiného maminky s kočárky, to je potvrzení, že tento model funguje napříč generacemi i cílovými skupinami.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014