Významný hráč na franšízovém trhu hledá netradiční místa prodeje

Celosvětově otevírá SUBWAY v letošním roce každých 5 dnů jednu novou provozovnu.
Pátek
06.08.2010
SUBWAY brzy najdete na benzínkách, v nemocnicích i autosalonech.
 

Netradiční místa pro prodej sendvičů hledá fast-foodový řetězec SUBWAY, v Polsku otevřel první provozovnu na benzínové pumpě BP. Podobný rozvoj plánuje na trzích střední a východní Evropy.

„V současné době posuzujeme možnosti spolupráce s některými řetězci čerpacích stanic ve střední a východní Evropě. Jsme také otevřeni spolupráci při provozování restaurací SUBWAY se stávajícími majiteli či nájemci čerpacích stanic,“ uvedl manažer rozvoje sítě SUBWAY pro střední a východní Evropu Martin Princ.

Chystá se i na další netradiční místa, provozovny chce otevírat v nemocnicích, autosalonech nebo administrativních centrech nebo letištích. První pobočky v administrativních centrech otevřel již vloni, jak v Praze, tak ve Varšavě.

„Pro partnery hrají významnou roli vstupní náklady na zařízení provozovny. Při využití netradičních míst jako jsou právě čerpací stanice, se tyto vstupní náklady snižují až o 40 procent. S našimi pulty se navíc dostaneme i na plochu jen deseti metrů čtverečních,“ uvedl Martin Princ.

SUBWAY tak potvrdila, že výběr místa je klíčovým faktorem při zřizování provozovny. Řada podnikatelů se chce dostat do center měst, kde je celkem velká konkurence i vysoké nájmy a provozní náklady, přeplněná administrativní centra, nemocnice nebo autosalony, kde musíte často čekat, jsou výhodnou alternativou, byť od pondělí do pátku.

Loni otevřela síť SUBWAY v celé střední a východní Evropě 53 nových restaurací. Letos počítá s otevřením zhruba 35 nových restaurací v regionu. V prvním čtvrtletí otevřela již 18 nových provozoven. Zhruba do pěti let chce být řetězec v každé zemi střední a východní Evropy největším fast-foodovým řetězcem.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014