Z korporace do vlastního

Připojil se tak do „rodiny“ franšízantů této sítě, která dnes čítá téměř 30 poboček. Původně měl v plánu, že bude obchod se sýry a delikatesami v Ostravě-Porubě jen řídit. Časem se však setkal s problémem, se kterým se poměrně hojně střetávají téměř všichni zaměstnavatelé. Přišel na to, že málokterý zaměstnanec bude pracovat srdcem a ne jen pro výplatu. Výsledkem je tedy to, že v sýrárně prodává on a ještě jedna kolegyně.
„Najít dobré prodavače je hodně těžké. Chci totiž sýraře, který bude umět komunikovat s lidmi. Který své osobní problémy nechá doma a vůči zákazníkům je milý a vstřícný. Je nutností, aby nebyl podavač, musí se tedy o našem sortimentu naučit všechny potřebné informace. V nejlepším případě pak sám miluje sýry a je nadšenec, který o své vášni dokáže mluvit se zapálením,“ přibližuje situaci Břetislav Slivka.
Kde se však vzal u jednoho z ostravských franšízantů nápad na otevření sýrárny Boutique Gurmán? Jak to tak bývá, přišel, viděl, ochutnal a nadchnul se. „V ostravském Avionu jsem s velkým zájmem přihlížel, jak tam vzniká nová sýrárna právě od společnosti Boutique Gurmán. Moc se mi líbilo nasazení lidí i to, jak v malém prostoru dokázali zřídit útulnou prodejnu. A pak jsem tam začal chodit a ochutnávat. Co sýr, to doslova pecka,“ vzpomíná Břetislav s Slivka s tím, že již v té době se mu v hlavě usídlila myšlenka na otevření něčeho takového. To, že značka nabízí možnost spolupráce díky franšízové licenci, bylo milým překvapením.
Dařit se Břetislavu Slivkovi začalo v podstatě od začátku. A to i přesto, že otevřel pobočku v Ostravě – Porubě, od čehož ho řada lidí zrazovala. „Říkali mi, že tam žijí převážně senioři a ti nemají na sýry peníze. Já se toho ale moc nebál a vlastně hned po otevření se ukázalo, že by byly obavy i zbytečné,“ říká Břetislav Slivka s tím, že první týdny nebyly sice nijak oslňující, nicméně nikdy se nestalo, že by si řekl, že otevření obchodu bylo chybou. „Sýrárnu mám otevřenou od roku 2013 a od té doby mi tržby stále jen rostou, týden od týden jsou lepší a lepší,“ pochvaluje si vstup do franšízového konceptu Boutique Gurmán.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť prochází vizuální proměnou, rozšiřuje služby a digitalizuje. Konkurenceschopnost tak posílí všechny pobočky.
Franšízová síť retailového zboží Relay nabízí kombinaci klasické „trafiky“, občerstvení a hojně využívaných služeb. Podnikání lze začít i bez kapitálu.
Prodejny PONT to go neboli Pohodlný Obchod Na Trase potkáváte na mnoha frekventovaných místech. Čím novým chce franšízová síť zaujmout zákazníky?
Prodejna novin a tabáku Relay je možností, jak podnikat pod známou značkou s minimálními nároky na počáteční investice. Jak se jim u nás daří a čím mohou oslovit zájemce?
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Populární na fóru
Fornetti se mění v Minit
Zdravím,no někde je asi problém.Co myslíte?Petr
Pont zamířil na Florenc
0:38, pondělí, obchod PONT na Florenci: Přijel jsem z cesty, mám chuť na jedno plzeňské pivo. Pivo se zde prodává pouze po čtyřech půllitrech. První kopanec....
Fornetti se mění v Minit
Dokud se nezmění i ceny tak se nic moc neděje. Fornetti obchod jsem otevřel v Ostravě a držel jsem bez to bez zisku 3 měsíce. Krásně jsem jim naletěl na jejich...
Fornetti se mění v Minit
Zajímavé, docela ráda bych se dověděla více. Bude nějaký rozhovor?
Tesco na odchodu?
Co myslíte, je odchod Tesca z ČR reálný?
Má šanci na úspěch?
Do České republiky míří rakouský koncept Tiroler provozující obchůdky s alpskými delikatesami. Jeho zakladatel Wolfgang Obermüller prozradil jeho plány. Co...
Výhodou je důraz na kvalitu
Ani bych nečekal, že české čaje takto uspějí ve světě. Výborně!
Konkurenční boj začíná
Já bych je hnal, dyť jim to ukradli!