Příprava na budoucnost s franšízou

Uznání od kapacit / Školicí a certifikační programy Young Engineers jsou uznávány Harvardskou univerzitou a Evropskou komisí.
Středa
18.05.2022
Franšíza Young Engineers působí v 50 zemích světa. Nyní chce expandovat i k nám. Dětem nabízí vzdělání v perspektivních oborech.
 

Budoucnost patří technologiím a také lidem, kteří je budou ovládat a umět efektivně využívat. Připravovat na to bychom už dnes měli naše děti, dát jim šanci získat náskok, který zúročí při svém vstupu na pracovní trh. A právě to je cílem franšízového systému Young Engineers, který v České republice aktuálně hledá franšízové partnery.

Franšízový koncept Young Engineers se zaměřuje na vzdělávání dětí ve věku od 4 do 15 v oblasti vědy, techniky, strojírenství a matematiky (STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics). A nutno říct, že právě o odborníky na tyto obory je mezi budoucími zaměstnavateli velký zájem v současné době, a do budoucna se bude zvyšovat. Rodiče malých dětí si to uvědomují, proto se takto zaměřené vzdělávací koncepty mezi nimi těší oblibě. Důkazem může být i 200 franšízantů této sítě, kteří působí po celém světě.

Byznys i poslání

Investice do otevření pobočky se pohybuje od 1,5 do 20 tisíc dolarů (33 až 440 tisíc Kč). Její konečná výše závisí na velikosti pobočky a jejím vybavení. Každé centrum Young Engineers získá územní exkluzivitu pro její spádovou oblast se zhruba 100 tisíci obyvateli, díky čemuž je podle franšízora zajištěn úspěšný provoz dané jednotky. Ta by se měla ideálně nacházet v místech s vysokou koncentrací dětí, tedy v blízkosti škol či školek.

Dobrou zprávou pro uchazeče o licenci tohoto franšízového systému nemusí mít dle vyjádření franšízora pedagogické zkušenosti. „Vhodnými zájemci o naši franšízu jsou v podstatě všichni, kdo pochopili poslání našich kurzů, to, o co usilujeme,“ říká zakladatel Young Engineers Amir Asor s tím, že v praxi se setkává se dvěma typy franšízantů.

Prvními jsou lidé se zkušenosti s dětmi, kteří vědí, jak k nim přistupovat, jak jim vysvětlovat nejrůznější témata. „Vzdělávací stránka konceptu není nijak složitá, se základními dovednostmi to zvládne každý,“ vysvětluje Amir Asor. Druhou skupinu franšízantů tvoří lidé, kteří rozumí poslání, které Young Engineers má, ale nechtějí nebo nemohou děti vzdělávat sami. Jsou tak investory, kteří si k sobě hledají vhodné instruktory.