Franchisový koncept Exchange je součástí portfolia skupiny Onebiz Group, která působí už ve 30 zemích světa. Na českém trhu ji zastupuje společnost NBB.
Pátek
22.08.2014
Master-franchisanta hodlá do konce roku najít franchisový koncept Exchange. Zaměřuje se na oblast finančního a pojišťovacího poradenství.
 

Poradenství v oblasti pojišťovnictví a financí se potýká se skepticismem u klientů. I přes tuto pověst u finančních poradců se společnost Onebiz Group rozhodla přinést na tuzemský trh franchisový koncept Exchange, který si klade za cíl nabízet pro klienta nejoptimálnější řešení u finančních produktů. Letos by firma NBB, která franchisový koncept Exchange u nás zastupuje, ráda našla master-franchisového partnera.

Možná by se mohlo zdát, že finanční trh v Česku je nasycen a není zde místo pro další subjekty. To ale firma NBB odmítá. „Společnost Exchange si provedla vlastní analýzu trhu, z které ji vychází několik důležitých faktů a výchozí strategie pro vstup na trh. Díky své mezinárodní působnosti je Exchange schopna na český trh přinést nové finanční a pojišťovací produkty. Na tom také bude stavět svou strategii vstupu na český trh a rozvoji své značky na tomto trhu,“ upozorňuje Richard Skyva, vedoucí partner NBB v České republice.

Základ je v odlišnosti

Bojovat chce také Exchange i proti špatným finančním poradcům. „Ve většině případů finanční poradci v České republice nepůsobí jako poradci, ale spíše jako prodejci určitých finančních nebo pojišťovacích produktů. V tom se Exchange odlišuje,“ varuje Richard Skyva. Franchisový koncept Exchange dokázal, že s jeho službami jsou klienti spokojeni. Jeho poradci radí klientů například v Portugalsku, Macau, Brazílii či Švýcarsku.

Master-franchisant by měl mít podnikatelského ducha, kterého by dokázal přinést do podnikání pod značkou Exchange. Mimo znalosti v oblasti pojišťovnictví a financí by měl disponovat i znalostí angličtiny. „U jednoho slibného kandidáta jsme narazili na neznalost angličtiny, který je však základním komunikačním prostředkem mezi ním a franchisorem, firmou Onebiz Group,“ upozorňuje Richard Skyva.