V České republice je aktuálně provozováno 49 poboček UniCredit Bank Expres.
Středa
05.08.2015
Kvalitní klientský servis je základ úspěchu. To si myslí franšízantka UniCredit Bank Kateřina Fárová.
 

Je tomu již téměř dva roky, co Kateřina Fárová otevřela svou pobočku UniCredit Bank Expres. Její provozovna se nachází v Mariánských Lázních, kde může své služby nabízet nejen velkému množství turistů, ale také movité klientele.

Za dobu našeho provozu, jsme si již vybudovali dobré jméno a pověst příjemného přístupu. Benefitem navíc je příjemné prostředí naší pobočky,“ přibližuje Fárová své působení pod značkou UniCredit a dodává, že díky rozmanité paletě klientů se v její provozovně daří investičním produktům a celkově depozitům. Aktuálně Fárová intenzivně pracuje na rozvoji prodeje spotřebitelských a hypotečních úvěrů. Podle její zkušenosti, je důležité pečlivě budovat kvalitní obchodní tým. Pro zákazníky je totiž zásadní důvěra a stabilita pracovníka na obchodním místě.

Logický krok

Působení v oboru bankovnictví nebylo pro Kateřinu Fárovou ničím novým. Před spuštěním své vlastní pobočky totiž pracovala v oboru hypotečních úvěrů a pojištění. Mnoho franšízantů je nuceno často poprvé v životě vést svůj vlastní tým. I zde však Fárová, čerpala ze svých předešlých pracovních zkušeností, kdy měla na starost sí České spořitelny a její spolupráci s Českou poštouˇv západních Čechách.

Rozhodnutí stát se franšízantkou bylo tedy jen dalším krokem v pracovním rozvoji. „Při založení pobočky jsem se snažila zjistit si co nejvíce informací, ale stejně jsem nebyla schopná mnoho věcí předvídat a připravit se na ně,“ vysvětluje Fárová a dodává, že jí vedle podpory franšízora pomohly i kontakty z předchozí praxe.

Přístup ke klientům

V dnešní době, kdy je trh nasycen mnoha službami, je potřeba dát o svém podnikání vědět potenciálním klientům. „Hodně času věnuji propagaci. Věřím v sílu pasivní reklamy, usiluji proto o kvalitní vizualizaci samotné pobočky, tedy o zajištění vnímání pobočky, aniž by klient byl aktivně oslovován či avizován. Aktivní reklamy je v dnešní době přebytek a banky nabízejí v rámci možností obdobné produkty,“ vysvětluje Fárová a připomíná, že na současném trhu je velice důležitá pasivní reklama a pozitivní vnímání provozovny.

Všem, kteří uvažují o podnikání pod značkou UniCredit Bank Expres, by podle Fárové neměla chybět odhodlanost, kreativita, znalost finančního odvětví i trhu a zkušenosti s klientským přístupem. Zveme klienty a třetí strany do příjemného prostředí a díky svým znalostem a dovednostem jsme schopni jim poskytnout servis, který by jinde hledali jen těžko,“ upozorňuje Fárová.

Zájemce o otevření vlastní  bankovní pobočky si musí připravit vstupní vratnou kauci v maximální výši 500 tisíc  korun. Podnikatel dále musí počítat s náklady na provoz pobočky, které během prvních osmi až dvanácti měsíců  činní minimálně půl milionu korun.