Byznys pro každou peněženku

Rozjet vlastní podnikání nemusí být otázkou mnohamilionových investic. S vlastním byznysem vám může pomoci například i fanšíza. Nejen to se dočtete v novém čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING.
 

V dalším čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING (03/2015) najdete:

O čem se mluví

Byznys jako strůjce štěstí
Vlastní byznys je dobrý nápad na šťastný život. A to nejen proto, že si díky němu může člověk vydělat a zabezpečit tak svou budoucnost.

Fakta a trendy

Čistá franšíza
Cíl pro letošní rok má značka Quickwash jasný. Z Moravy chce proniknout i do Čech.

Větší výběr vítězí
Franšízová síť obchodů Oxalis rozšiřuje nabídku produktů. Franšízanti tak mohou oslovit širší spektrum zákazníků.

Potraviny v síti
Ačkoli se prodej potravin a nápojů prostřednictvím internetu řadí v tuto chvíli co do velikosti mezi nejmenší retailové segmenty, jehož růstový potenciál naopak patří k těm největším.

Podpora z Plzně, ne z New Yorku
Když se Dominika Semanová rozhodovala pro vlastní podnikání, hledala takový koncept, který jí zajistí podporu. Nedávno tak v Havířově otevřela kavárnu CrossCafe.

Byznys psaný na „tělo“
Vstoupit na další zahraniční trhy. To je nejbližší plán českého knižního nakladatelství Modrý slon.

Vlastní byznys

Důležité je se nevzdat

Podnikatelské začátky nejsou vždy růžové. Své o tom ví i Martin Wallner a Tomáš Huber, zakladatelé a majitelé společnosti Mixit.

Moje firma

Rozkvetlý byznys
Květiny jsou jedním z nejoblíbenějších dárků, kterými chceme potěšit své blízké. Svátky, narozeniny, výročí, to vše jsou dny, které květinářstvím přinášejí zajímavý výdělek.

Supertéma

Byznys pro každou peněženku

Založit vlastní firmu a rozjet vlastní podnikání chce mnoho času, plánování, nápadů a hlavně peněz. Díky franšízovým konceptům tomu tak však nemusí být vždy.

Vlastní firma do 0,5 milionu
Péče o krásu, zdraví i o domov. Ve všech těchto oblastech lze podnikat bez toho, aby byl třeba investovat miliony. Díky franšízovým konceptům lze dosáhnout úspěchu i za menší investice.

Vyšší investice, vyšší zisk
Mezi franšízovými sítěmi najdeme i takové koncepty, které si vyžadují vyšší investici. Nicméně vzhledem k vyšší finanční částce, kterou musí franšízový partner investovat, může očekávat vyšší výnosy.

Business Style

Místo pro práci
Rozjíždíte podnikání? Místo garáže si pronajměte židli v kanceláři. První sdílený office byl v Česku otevřen před šesti lety.

Známá značka

Modro-žlutý úspěch
Rozumná investice sedmnáctiletého švédského chlapce stála za zrozením fenoménu IKEA, bez něhož by si dnes řada lidí jen těžko představila zařizování svého bydlení.

Franchisa od A do Z

Franšíza něco stojí
Před tím, než začnete podnikat, je dobré mít spočítané náklady na rozjezd vlastního byznysu, včetně vašeho živobytí. Platí to i u franšízingu. Poradíme vám, jak spočítat reálnou výši investice, do otevření franšízové pobočky.

Dobré rady

Insolvenční návrh jako šikana
Pro většinu podnikajících subjektů nepatří problematika insolvence mezi nejpopulárnější témata bez ohledu na to, zda vystupují v pozici dlužníka či věřitele. Samotné zahájení insolvenčního řízení přitom nevypovídá nic o tom, zda je dlužník skutečně v úpadku.

Příběh manažera

Zmrzlina od srdce
Česky Joanna Misiakowska zatím nehovoří. To jí však nebrání v tom proniknout s konceptem LODOstrefa na náš trh.

Můj franchising

Byznys v rukách lékaře
Rozjet podnikání s krásou se v Chebu rozhodl David Pupala. Jeho volba padla na franšízu značky Amaryllis.

Franšíza na míru

Byznys v kruhu
Fitness center najdeme na tuzemském trhu celou řadu a jsou si více či méně podobná. Jinou cestou se před šesti lety vydala síť Expreska a díky franšíze nabídla možnost dalším podnikatelům podílet se na jejím úspěchu.

 

 

Využijte akční nabídky předplatného - Získejte osm čísel za cenu šesti.

Magazín Vlastní firma FRANCHISING lze objednat online ve vydavatelství na portálu Franchising.cz. K dostání jsou jak jednotlivé výtisky, tak i předplatné. Časopis bude také k dostání v síti maloobchodních prodejen Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a síti GECO tabák. Vydavatelem magazínu je společnost PROFIT system®, která vydává časopisy o franchisingu i v Polsku a na Ukrajině.