Bez lidí to nepůjde

Ačkoli celý franšízový koncept je se svým rozvojem na samém začátku, plán na jeho směřování je jasný. Firma předpokládá, že by se na našem trhu mohlo najít místo pro 15 až 20 poboček. Prvních nových prodejen v roce 2016 se dočká naše hlavní město, kde firma otevře další vlastní pobočky. Do krajských měst se pak vydá s pomocí franšízantů. Rozšíří tak již řady obchodů, které má značka v Brně, zde můžeme nalézt tři, a v Praze.
Franšízový koncept firma připravovala přibližně devět měsíců, od začátku letošního roku. Důvodem, proč se firma rozhodla svou síť budovat za pomoci franšízových partnerů je časová i finanční náročnost samotné expanze. „V našich silách je budování poboček v Brně a v Praze, tedy lokalitách, které dobře známe. Protože jsme vytvořili a odzkoušeli funkční koncept, považujeme franšízing za nejvhodnější formu pro růst pobočkové sítě v krajských městech. Dává nám smysl spojit se s lokálním podnikatelem a růst společně,“ říká Luděk Chini, jednatel společnosti My Food Market.
Provozovny My Food Market mohou své místo najít jen v lokalitách s velkým pohybem lidí. Může se jednat o frekventovaná místa v rámci center měst, nebo obchodní centra. I o podobě franšízového partnera mají majitelé konceptu jasnou představu. „Protože jde o formu partnerství, musíme cítit jasný závazek a chuť budovat s námi značku MyFood Market. Předpokladem pro úspěšnou spolupráci je zájem o dobré jídlo a gastronomii,“ vysvětluje Luděk Chini s tím, že cílem společnosti je jít cestou spoluvlastnictví franšízy. Díky tomu může franšízor pomoci franšízantovi snížit finanční náročnost vstupu do sítě a mít kvalitu dlouhodobě pod kontrolou.
Do budoucna se značka nebrání ani „výletu“ za hranice naší země. Dalším krokem by totiž mohlo být podle Luďka Chiniho Slovensko. V současné době však zahraniční expanze není na pořadu dne. V krátko až střednědobém horizontu se bude totiž společnost věnovat primárně rozvoji v České republice.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť retailového zboží Relay nabízí kombinaci klasické „trafiky“, občerstvení a hojně využívaných služeb. Podnikání lze začít i bez kapitálu.
Prodejny PONT to go neboli Pohodlný Obchod Na Trase potkáváte na mnoha frekventovaných místech. Čím novým chce franšízová síť zaujmout zákazníky?
Prodejna novin a tabáku Relay je možností, jak podnikat pod známou značkou s minimálními nároky na počáteční investice. Jak se jim u nás daří a čím mohou oslovit zájemce?
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
„Celý náš byznys je postavený na lidech, jsou to nejcennější, co máme," říká Petr Adámek, franšízový specialista značky Náš chléb Vaše pekárna.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Populární na fóru
Fornetti se mění v Minit
Zdravím,no někde je asi problém.Co myslíte?Petr
Pont zamířil na Florenc
0:38, pondělí, obchod PONT na Florenci: Přijel jsem z cesty, mám chuť na jedno plzeňské pivo. Pivo se zde prodává pouze po čtyřech půllitrech. První kopanec....
Fornetti se mění v Minit
Dokud se nezmění i ceny tak se nic moc neděje. Fornetti obchod jsem otevřel v Ostravě a držel jsem bez to bez zisku 3 měsíce. Krásně jsem jim naletěl na jejich...
Fornetti se mění v Minit
Zajímavé, docela ráda bych se dověděla více. Bude nějaký rozhovor?
Tesco na odchodu?
Co myslíte, je odchod Tesca z ČR reálný?
Má šanci na úspěch?
Do České republiky míří rakouský koncept Tiroler provozující obchůdky s alpskými delikatesami. Jeho zakladatel Wolfgang Obermüller prozradil jeho plány. Co...
Výhodou je důraz na kvalitu
Ani bych nečekal, že české čaje takto uspějí ve světě. Výborně!
Konkurenční boj začíná
Já bych je hnal, dyť jim to ukradli!