Dohoda s bankou / V České republice spolupracuje koncept Extra Služby s jednou z tuzemských bank na podpoře začínajících podnikatelů pod hlavičkou této franšízové sítě. Současná situace však poskytovateli licence umožňuje, aby části nových franšízantů pomohl s financováním jejich rozjezdu vlastními finančními prostředky.
pondělí
30.11.2020
Celkem 7 nových franšízantů se letos podařilo začlenit do své sítě konceptu Extra Služby. Většinu zájemců v současné době tvoří hlavně živnostníci a majitelé malých firem.
 

Potvrdil se tak trend, o kterém letos na jaře hovořil majitel sítě Radek Straka. O zisk franšízové licence mají v současné době zájem hlavně živnostníci a majitelé malých firem. „Domnívám se, že důvodem je to, že si tito drobní podnikatelé uvědomují, že ve velikosti je síla a podnikání je pro ně méně stresující a rizikové, pokud mají za zády silný celek, který dokáže pomoci. Výhody franšízingu se tak mohou naplno projevit zejména v nelehké době, jako je třeba ta současná,“ říká plzeňský podnikatel s tím, že vlivem koronavirové krize došlo k mírnému poklesu počtu zakázek. I přesto se centrále stále daří nové klienty pro své franšízanty získávat.

V současné době mají Extra Služby na tuzemském trhu 48 franšízových partnerů. Většinu z nich tvoří majitelé licencí pro ExtraStehování, zájem je však i o povolení pro další dva „subkoncepty“, kterými jsou Extra Uklízení a Extra Manžel - hodinový. Dobrou zprávou pro ty, kteří by se chtěli o další licence ucházet, je, že franšízor stále vidí na našem trhu potenciál dalšího rozvoje. „Nejsme zase tak úplně malá země a po kvalitních službách od proškolených profesionálů je stále větší poptávka. A to i v tomto období jakési krize,“ vysvětluje Radek Straka.

Ryze český koncept má ambice expandovat i na slovenském trhu. Ačkoli původně zde chtěla najít master-franšízového partnera, který by se o expanzi na tamním trhu postaral, nakonec se vedení rozhodlo řídit i rozšiřování u našich východních sousedů z plzeňské centrály. „Přeci jen, není to tak dlouho, co jsme byli jeden stát,“ říká Radek Straka s tím, že momentálně má síť na Slovensku 3 nové franšízanty před podpisem smlouvy. K němu mělo dojít během října, bohužel vše zdržela 2. vlna pandemie. Rozjezd spolupráce je tak naplánován na začátek roku 2021.


3v1 / Franšízový koncept Extra Služby spojuje a podporuje franšízanty podnikající na základě licencí v rámci sítí Extra Stěhování, Extra Uklízení a Extra Manžel. Výše investice potřebná pro rozjezd podnikání s touto značkou je tak odvislá od toho, o jaký z formátů má uchazeč o franšízu zájem.