Aktivita franšízanta je klíčem úspěchu

Licencovaná metodika / Základním prvkem metody Direct Method for English je "řízená" konverzace. Student je nucen mluvit a aktivně používat jazyk od první hodiny. Čtení a psaní přichází až následně.
pondělí
08.11.2021
„Partneři, kteří se věnují i vzdělávání dětí, mají nyní lepší výsledky než před pandemií," prozrazuje Braňo Peľák Branch Manager sítě Direct Method for English (DME).
 

Jak se Vašemu franšízovému konceptu v současné době daří?
Ačkoli uplynulé měsíce byly pro obor mimoškolního vzdělávání velmi náročné, podařilo se nám udržet přízeň našich klientů, studentů. Pomohla nám v tom i online výuka, kterou jsme našim klientům zajistili.

Jak velké změny přinesla pandemie do konceptu DME?
Pandemie otevřela klientům oči v tom, že online výuka může plnohodnotně nahradit tu prezenční. Zároveň jsme objevili úplně nové příležitosti na trhu. Lidé, kteří by si nemohli dovolit dorazit osobně na hodinu z časových důvodů, objednají si naše online služby. Zároveň však evidujeme zvýšený zájem o prezenční kurzy. Studenti se na ně těší, rádi přijdou mezi lidi.

Jak se v současné době vede vašim franšízovým partnerům?
Poptávka po kurzech se postupně dostává do původních čísel, jakých dosahovala před příchodem pandemie. Navíc partneři, kteří se věnují i vzdělávání dětí, jsou na tom v rámci mimoškolních kroužků dokonce lépe než před ní.

Jaké jsou ambice Direct Method for English pro český trh? Kolik poboček byste zde chtěli mít?
Naším cílem není najít spoustu franšízových partner. Jdeme spíše cestou kvality. Chceme tak zahájit spolupráci s kvalitními franšízanty, kteří se konceptu Direct Method for English budou věnovat naplno.

Kdo se tedy může stát franšízantem DME?
Hledáme především franšízanty, kteří jsou odhodlaní dbát na kvalitu výuky a investovat do lidského kapitálu. Lidé jsou totiž to, co je základem úspěchu. V momentě, kdy máte kvalitního lektora, kterému se věnujete, několikanásobně se vám to vrátí prostřednictvím spokojených klientů.

S jakou investicí musí franšízant počítat?
Franšízant na začátku spolupráce zaplatí jednorázový vstupní poplatek ve výši 15 až 20 tisíc Kč, který pokryje náklady spojené se vstupním školením. Roční licenční poplatek se pak pohybuje od 10 do 40 tisíc Kč podle regionu, ve kterém franšízant podniká.


Braňo Peľák (DME) / „Při výběru správného franšízanta je pro nás klíčová jeho angažovanost a drive v byznysu. Je totiž důležité, aby v čele „pobočky“ stál člověk, kterému na jejím úspěchu záleží."