Optimální prostory / Požadovaná plocha salonu Esotiq je od 50 m2 do 70 m2.
pondělí
20.05.2024
„Esotiq funguje na základě depozitního modelu, takže franšízantům nevznikají náklady na skladování zboží, "říká Aleksandra Sobotka z Esotiq & Henderson.
 

Esotiq je uznávaná značka spodního prádla v mnoha zemích Evropy. Jak rozsáhlá je nyní síť franšízových poboček?

Esotiq se úspěšně rozvíjí na domácím polském trhu už pár let a v současné době máme 55 vlastních a 209 franšízových prodejen. Společnost zažívá dynamický rozvoj své sítě také v zahraničí – showroomy máme na Ukrajině, v Německu, dále v Rusku, Moldavsku a Bělorusku.  Franšízové pobočky Esotiq se zde nacházejí v obchodních centrech metropolí, ale i v menších městech, kde jsou otevřeny na nejlepších nákupních ulicích. 

Jak franšízová spolupráce probíhá?

Esotiq funguje na základě depozitního modelu, takže franšízantům nevznikají náklady na zásobování. Zboží zůstává až do zakoupení zákazníkem ve vlastnictví franšízora ​​a partneři získávají provizi z prodeje. Vstup do franšízové ​​sítě nevyžaduje velký kapitál. Jsme jediná společnost, která si za připojení k síti neúčtuje licenční poplatek.

Je potřeba mít zkušenosti s prodejem, aby se zájemci stali vaším franšízantem?

Kompletní péči poskytujeme po celou dobu trvání smlouvy ve všech oblastech provozu prodejny. Salon Esotiq si mohou otevřít lidé, kteří chtějí provozovat vlastní firmu, i ti, kteří to berou jako další investici. Pro nás je nejdůležitější závazek vůči prodejně, kterou provozujeme, a proto nevyžadujeme zkušenosti s prodejem. I když musím přiznat, že jsou při vedení prodejny nápomocné. 

Jak podporujete franšízanty? 

Školením personálu, sdílením know-how a rozvojem produktové nabídky ve spolupráci s vynikajícími specialisty z módního průmyslu. Značka zajišťuje kontinuitu služeb – od uspořádání prostor až po průběžnou podporu. Předpokládá nepřetržitou spolupráci daného franšízového showroomu s regionálním obchodním manažerem, který prodejnu pravidelně navštěvuje a každou návštěvu hlásí. Jsme flexibilní vůči individuálním nápadům našich partnerů, pokud se chtějí zapojit do různých iniciativ nebo akcí na svém lokálním trhu.

Každá prodejna Esotiq je součástí řetězce, takže její vzhled musí být jednotný. Jsou náklady, které franšízantovi na začátku vzniknou, spojeny s úpravou prostor v souladu s pokyny franšízora?

Ano. Partneři využívají k úpravě svých prostor služeb designérů franšízora. Za vstup do franšízové sítě neúčtujeme žádné poplatky, franšízanti si musí zajistit komerční plochu od 50 m 2 do 70 m 2. Na počátku spolupráce ověříme lokalitu navrženou franšízantem a posoudíme její potenciál. Vybavení prostor pak stojí zhruba 225 euro za metr čtvereční plus náklady na úpravu show roomu v závislosti na jeho stavu. Poskytovatel franšízy poskytuje partnerům zdarma počítačové vybavení, kompletní zřízení webových stránek, plakáty a další reklamní materiály. Mohou také počítat s trvalou podporou ve své každodenní práci.


Aleksandra Sobotka, Esotiq & Henderson / „Vybavení prostor stojí 225 euro za metr čtvereční."