Příležitost pro odborníky

Síť, která na tuzemském trhu působí již více než čtyři roky, zde má momentálně 11 členů působících pod sedmi franšízovými licencemi. „Po více jak čtyřech letech se dá říci, že počáteční porodní problémy máme již za sebou. Během této doby se nám podařilo obsloužit desítky klientů, otevřít a pracovat na více, než stovce projektů, můžeme se opřít o řadu kvalitních referenčních obchodních případů, které potvrzují smysluplnost produktu Expense Reduction Analysts (ERA) pro jeho zákazníky a konceptu pro naše franšízanty,“ vysvětluje Jiří Rybár, držitel master-franšízové licence pro Českou a Slovenskou republiku.
Cílem konceptu ERA, který se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti snižování nákladů, je v České republice vybudovat konzistentní tým partnerům, kteří se budou, zejména díky své odbornosti, vzájemně doplňovat. Proto i nadále síť počítá s rozšiřováním počtu svých partnerů. „V konceptu mohou najít uplatnění až tři odbornostní profily – business developer, tedy silná prodejní osobnost, relationship manager, tedy projektový manažer nebo expert se specifickými znalostmi z jednotlivých nákladových oblastí, jako jsou například energetika, logistika, průmyslové pojištění a podobně,“ říká Jiří Rybár.
Typicky se franšízovým partnerem ERA stává dle Rybára manažer na střední či vrcholové pozici, který je unaven korporátním prostředím, nemá dostatek času na rodinu, chce změnit životní styl a určovat si sám jeho tempo. Přitom se však chce nadále věnovat té činnosti, ve které se během svého ekonomicky aktivního života vyprofiloval a v podstatě ho baví, nechce přetrhat osobní a profesní vazby v daném oboru.
PŘEČTI ČLÁNKY

Networking, který funguje. Franšíza Business for Breakfast spojuje podnikatele už 15 let. Představuje efektivní způsob, jak získat zakázky díky osobním doporučením.
Logistika, přeprava, tisk a marketing na jednom místě. Franšízová síť s touto kombinací uspěla už v 50 zemích světa. Nyní hledá franšízanty také pro český trh.
„Chceme zvýšit dosah našich programů a přinést novinky, které podnikatelům usnadní nejen řízení firem, ale i jejich osobní rozvoj,“ říká Šimon Mastný, ředitel franšízy TAB Board.
Franšízová síť Extéria Market řeší u podnikatelů a institucí otázky BOZP a PO. Formu spolupráce nám přiblížil Jaroslav Mesarčík, regionální manažer společnosti.
Irská franšíza Synergy Stocktaking založila svůj byznys na inventarizaci v gastronomii. Spolupráci s franšízanty nám představil master-franšízant Filip Cvrček.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.