Zastoupení na trhu / Cílem konceptu Naturhouse je mít do budoucna na českém a slovenském trhu 150 poboček.
pondělí
27.09.2021
Značka Naturhouse nabízí franšízantům 2 typy poboček podle lokalit, ve kterých působí. Kolik peněz je potřeba investovat do rozjetí podnikání?
 

V současné době působí na českém a slovenském trhu zhruba 130 výživových poraden Naturhouse. Většinu z nich mají v rukách franšízanti.  Stále jsou však lokality, ve kterých ještě tato původem španělská značka zastoupení nemá. Zájemci o rozjetí vlastního byznysu pod hlavičkou tohoto brandu mohou začít podnikat v městech s více jak 20 tisíci obyvateli, pobočku však lze otevřít i v menších městech, a to díky mikrokonceptu, který vedení sítě v Česku a na Slovensku vytvořilo.

Standardní pobočka vhodná pro minimálně 20tisícová města by měla mít velikosti nejméně 29 m2 a mít výlohu. Umístěna by měla být na místě s vysokým pohybem lidí. Ideálně tedy v centrech měst nebo v obchodních centrech. Investice do pobočky tohoto typu začíná na 420 tisících Kč. Pokud se budoucí franšízant rozhodne podnikat v menším městě, má k dispozici již zmíněný mikrokoncept určený pro města s 8 až 19 tisíci obyvateli. V takovém případě začíná pro franšízanta investice na 250 tisících Kč. Prostor pro pobočku, ať už vlastní nebo pronajatý, musí být minimálně 20 m2 a je rozdělen na čekárnu a samotnou výživovou poradnu. Nacházet by se opět měla ve frekventované lokalitě v centru města.  

Z výživového poradce podnikatelem

Za svou investici mimo pomoci se zařízením a zprovozněním pobočky získá franšízant kompletní know-how potřebné k jejímu provozování. Franšízantem se může stát jak investor, který má zájem prostřednictvím svých zaměstnanců provozovat více poboček, ale také přímo výživový poradce, který se zároveň stane podnikatelem.

Služby značky Naturhouse spočívají ve dvou krocích. První službou jsou konzultace, které jsou pro potenciální klienty bezplatné. „Před definitivním rozhodnutím, zda se klienti obrátí na služby Naturhouse, mohou vyzkoušet balíčkovou formu v podobě zakoupeného produktu a stravovacího plánu na tři týdny,“ říká výživová poradkyně Naturhouse a opavská franšízantka Lenka Tuizalová s tím, že nejvíce využívanou je však klasická metoda. Při ní klient absolvuje úvodní konzultaci, spolu s výživovou poradkyní vyplní dotazník o zdraví, alergiích či chorobách a intolerancích. Absolvují také vyšetření, na jehož základě jim bude sestaven jídelníček na míru.


13 let zkušeností / V letošním roce slaví značka Naturhouse 13 let působení v Česku. V roce 2008 ji sem ze Španělska přivedl majitel master-franšízové licence Jan Gonda.