SLUŽBY

„Bulvární“ bageterie zamířily do regionů
Český franchisový koncept městských bageterií francouzského stylu, Bageterie Boulevard se na konci roku rozkročil i do regionů. Otevřel v Pardubicích a v Liberci.

The Pub: Desítka v Liberci
Jubilejní desátou provozovnu otevřel originální koncept samoobslužných restaurací The Pub v severočeské metropoli.

Yamaha brzy s 200 pobočkami
Nejrozšířenější franchisový koncept u nás, hudební škola Yamaha zřejmě na začátku příštího roku dosáhne počtu 200 poboček.

Fornetti Caffé zamíří do Kladna
Koncept nádražních kaváren Fornetti Caffé na začátku roku otevře svou 18 pobočku v Kladně.

Subway míří na Slovensko
První restauraci na Slovensku otevře americký fast-foodový řetězec v druhé polovině ledna v Bratislavě.

McDonald´s: Do pěti let v Česku 100x
Magické číslo 100 chce fast-foodový gigant v Česku dosáhnout nejpozději do tří až pěti let.

Arden reality mají problémy
Realitní kancelář Arden reality, která budovala franchisovou síť, údajně dluží klientům až 23 milionů korun. Šéf sítě Milan Vašek je již údajně ve vazbě.

Starbucks od Timesů ke Guardianu
Kavárenský řetězec v Británii vyměnil po čtyřech letech noviny, které si mohou lidé při kávě číst.

The PUB: Ocenění nám pomůže
Rozhovor portálu FranchisingINFO.cz s jedním z majitelů konceptu The PUB o tom, jak získaný titul Bysnys Rebel pomůže rozvoji sítě.

The Pub zamířil do lázní
Originální koncept samoobslužných restaurací otevřel v pátek svou devátou provozovnu. Tentokrát v lázeňských Karlových Varech.

mBank a franchisa: Až příští rok
První banka, která se v Česku chystá vstoupit na půdu franchisingu v bankovnictví je mBank ze skupiny Commerzbank. „Rozjet“ by ho měla příští rok.

Burger King smažil jen den
Technická závada dočasně uzavřela první českou provozovnu Burger King v pražském obchodním centru Metropole Zličín.

Král burgerů vstupil do Čech
První restauraci v Česku otevřel v úterý v pražském obchodním centru Metropole Zličín americký fastfoodový gigant Burger King.

Největší "rebelové" jsou z Plzně
Franchisový koncept samoobslužných restaurací The Pub vyhrál první ročník soutěže Byznys Rebel, protože se nadstandardně stará o své zákazníky.

Další pivo s franšízou
Nejen Staropramen, Budvar nebo Plzeňský Prazdroj. Restaurace na principu franchisingu chce začít budovat také regionální pivovar Primátor z Náchoda.

McDonald´s se rozšířil v Praze
Největší fast-foodový řetězec světa opět otevíral v Praze, má tam téměř polovinu restaurací v Česku

S franšízou už i stavba domů
V Česku chystá rozvoj původem německý franchisový koncept výstavby a prodeje rodinných domů Town&Country.

Čerstvé pečivo do Brna
Koncept Paneria s čerstvým pečivem a kávou otevírá v Brně novou provozovnu.

Místo kávového nebe peklo?
Řetězec Coffee Heaven kvůli finanční krizi uzavře v Česku šest provozoven, stahuje se z Rumunska a Slovenska.

První Burger King již za týden?
Svou první provozovnu zřejmě otevře Burger King v Praze na Zličíně