Podle Martina Pivody je franchising vhodný podnikatelský model jak rozšiřovat síť.
pondělí
10.09.2012
Nejen o výhodách finančního poradenství jsme si v Rozhovoru týdne povídali s projektovým manažerem Partners Martinem Pivodou.
 

Kolik máte nyní vlastních a kolik franchisových poboček?
Vlastní pobočky dělíme na kanceláře a klientská centra. Obchodních kanceláří je určitě přes sto, klientských center pak dvacet. Franchisové pobočky jsou nyní funkční v Tišnově a ve Vysokém Mýtě. U dalších dvou již probíhá technická příprava a jejich otevření můžeme očekávat v horizontu dvou měsíců.

Jaké máte v tomto ohledu plány pro letošní rok?
S ohledem na desítky jednání se zájemci o další pobočky očekávám koncem roku zakulacení počtu franchisových poboček na deset.

Proč jste se rozhodli síť rozšiřovat právě pomocí franchisingu?
Tato cesta nám přišla jako další přirozený krok rozšíření úspěšného obchodního modelu. Zaměřením na menší obce, případně významnější okrajové čtvrtě větších měst vytvoříme stabilní síť servisních bodů a budeme tak naplňovat náš závazek poskytovat klientům kvalitní a dostupný servis. Zároveň tímto způsobem chceme vyplnit díru v nabídce spolupráce pro podnikatele, kterým vyhovuje spíše spolupráce na bázi franchisingu než kariéra ve strukturální síti Partners.

Poradenských firem je na trhu mnoho, jak těch s globálním přesahem, tak těch lokálních. Kdo je pro vás konkurence?
Není poradce jako poradce, stejně tak jako není pivo jako pivo. V Partners jsme se rozhodli být tvůrci trendů v oboru a neplýtvat síly při boji s konkurenty. Jak o sobě říkáme, děláme poradenství jinak. Proto v současné době nevnímáme žádnou společnost jako konkurenta v pravém slova smyslu. I přesto ale každoročně investujeme miliony do dalšího vzdělávání našich poradců a manažerů, zdokonalování nástrojů pro práci s klienty a informačních systémů.

Člověk už se kolikrát ani nevyzná v nepřeberných nabídkách těchto služeb. Co byste takovému člověku, který chce své peníze investovat a zhodnotit, poradil?
Jsou některé věci, které se člověku lépe zvládají ve dvou. V dnešním světě hrají peníze velmi důležitou roli při zajišťování nejen základních lidských potřeb. Proto je potřeba mít k rozhodování o financích svého partnera, se kterým se o těchto záležitostech můžete poradit. Podmínkou dlouhodobé úspěšnosti tohoto partnerství je nejen vzájemná důvěra a stoprocentní informovanost, ale i kompetence a zkušenost partnera. V neposlední řadě pak kvalita nástrojů, které má na řešení finančních záležitostí k dispozici. Na měsíční dobrodružnou dovolenou v Mexiku se taky nesvěříte průvodci, který neumí španělsky a jeho největší zkušeností byla sezónní brigáda pokladníka na Karštejně.