Společnost KinderGarten rozvíjí nejen anglické a česko-anglické školky pro děti, kterých je v tuto chvíli u nás 20. Zaměřuje se také na osvětu firemních školek, které provozuje ve 4 podnicích.
Úterý
04.06.2013
Společnost KinderGarten se začíná zaměřovat na rozvoj jazykových škol mimo Prahu. Příští rok otevře základní školu.
 

Oblíbenost výuky anglického jazyka už v dětském věku za poslední roky roste. Na trhu lze nalézt mnoho anglických škol a zejména školek, které nabízí lekce pro malé děti, aby se mohly s angličtinou setkávat už od předškolního věku. Firma KinderGarten provozuje nejen anglické školky, ale též česko-anglické školy Chytrá sovička. V obou případech je rozvíjí i pomocí franchisové licence a chce v tom nadále pokračovat. Tím ale její portfolio nekončí. Pro společnosti zřizuje i firemní školky, které se začínají u nás těšit velké oblibě.

Aktuálně je celkově v provozu 20 anglických a česko-anglických školek, z toho 16 v rukou franchisantů. Nachází se především v Praze, Brně, Liberci a Českých Budějovicích. Zájem o franchisovou licenci KinderGarten přichází zejména z Prahy, společnost však chce rozšířit síť především mimo ni. „Kromě pár oblastí je Praha už téměř plně pokryta. Snažíme se, aby si naše pobočky vzájemně teritoriálně nekonkurovaly,“ vysvětluje plány jednatel společnosti Zdeněk Fiala s tím, že společnost by ráda do sítě začlenila i stávající školky, kterým se nedaří a potřebují pomoci s marketingem či HR podporou. A to právě mimo Prahu. Na příští rok také KinderGarten plánuje vytvoření vlastní Základní školy KinderGarten Academy, která bude navazovat na její jazykové školy.

Angličtina pro děti přímo ve firmách

Konkurence na trhu školek se za poslední roky zostřila.„Pro nás je konkurence každá školka v dané lokalitě. Naše konkurenční výhoda je zejména v možnosti sdílení informací mezi jednotlivými pobočkami, velký zájem potenciálních zaměstnanců i rozsáhlá propagace značky,“ dodává Zdeněk Fiala. Podle něj by stát měl regulovat tento segment a dále by školky neměly být provozovány jako volná živnost. Dalo by to školkám jasná pravidla a ty nekvalitní by skončily.

KinderGarten dnes provozuje čtyři firmení školky, a to pro Reiffeisenbank, UniCredit Bank, E.ON a Siemens. „Je to skvělý benefit pro všechny zaměstnance, ale i dobrý nástroj a konkurenční výhoda při získávání nových kvalitních zaměstnanců,“ komentuje výhody Zdeněk Fiala. Největší zájem o tyto školky mají především bankovní domy a firmy z oblasti služeb.