Společnost Global Trends provozuje v Polsku přes 70 franchisových míst a 18 vlastních obchodů USA Sports.
Úterý
27.08.2013
Nové franchisanty hledá společnost Global Trends pro svůj koncept USA Sports. Ten je úspěšný především v Polsku a na Ukrajině.
 

Nabídku oblečení trochu mimo hlavní proud si zvolila firma Global Trends. Její portfolio tvoří streetwarové oblečení různých značek, které nabízí v obchodech USA Sports. Společnost původem z Polska se rozvíjí především pomocí franchisy a rozhodla se expandovat i do okolních států. Největší úspěch zažívá na Ukrajině, kde provozuje už více jak 20 obchodů na bázi franchisové licence. V ČR hledá franchisanty, především ve velkých městech.

Prodejní místa USA Sports jsou buď ve formě normálních obchodů nebo tzv. prodejních "ostrůvků", které jsou postaveny přímo na chodbě nákupního centra. Podle společnosti je tato forma spolupráce nákladově výhodnější a prodejní galerie zaručí větší garanci pro fungování obchůdku, než u normálního obchodu, který v případě ztrátovosti musí nechat místo jinému. Města, která chce franchisový koncept USA Sport v ČR obsadit, by měla mít minimálně 70 tisíc obyvatel. "Míříme jen do těch největších nákupních center. Chceme jeden ostrovní obchod v jednom městě, a to v takovém, kde můžeme zacílit až na 200 tisíc lidí," dodává ředitel rozvoje sítě USA Sports Dariusz Marzec.

Společnost Global Trends v Polsku provozuje už 18 vlastních jednotek obchodů USA Sports a do toho přes 70 franchisových. Velký rozjezd firma zažila na Ukrajině, kde se jí podařilo otevřít už přes 20 franchisových jednotek. Dalšími státy, kde se USA Sports prosadil, jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko. Pomalu se dostává i do Ruska, kde byl otevřen obchod v Kaliningradu. "Náš koncept je unikátní a našel si své místo na trhu. Konkurence na trhu je v případě našeho systému malá, což je dáno díky jeho jedinečnosti," uzavírá Dariusz Marzec.