Síť poradenské společnosti Partners v současné době čítá 52 obchodních partnerů a obsluhuje přes 390 tisíc klientů.
Úterý
08.04.2014
Společnost Partners vytvořila loni obrat přesahující miliardu korun. Počet jejích klientů vzrostl na 390 tisíc.
 

Finančně poradenská společnost Partners Financial Services, která se už přes šest let rozvíjí na tuzemském trhu prostřednictvím partnerské spolupráce, zveřejnila výsledky za loňský rok. V roce 2013 činil celkový obrat firmy 1,3 miliardy korun, což představuje 7% pokles. K poklesu vedla stagnace celého finančního trhu. Počet klientů zato vzrostl o 15 % na 390 tisíc. Poradci Partners uzavřeli 223 tisíc smluv.

Loňský rok byl pro celý trh finančního poradenství zlomový, po silných letech přišlo zpomalení růstu a ztrátám se nevyhnul téměř nikdo. Kromě úvěrů na bydlení, respektive historicky nízkých úroků, zde nebyl výraznější finanční produkt,“ komentuje výsledky předseda představenstva Partners Petr Borkovec. Loni firma sjednala 9 778 smluv na úvěry na bydlení v hodnotě 16,5 miliardy, což značí nárůst o 27 %. K dobrému výsledku dopomohly především stále nízké úrokové sazby u hypoték.

Dominance v investicích

V oblasti investic společnost Partners ovládala trh. Firma uzavřela smlouvy za 1,474 miliardy korun, což meziročně značí 7% nárůst a celkově dle výsledků Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců pokrývají třetinu trhu. Pokud jde o oblast pravidelných investic, zde si loni společnost ukrojila 61 % trhu, v případě jednorázových investic šlo o 28,5% podíl.

Letošní rok firma odhaduje na další růst hypoték a produktů na stáří. „Je otázkou, jaký bude letošní rok. Pravděpodobně bude pokračovat boom hypoték, pokud se úrokové sazby budou držet na současných nízkých hodnotách. Velkou příležitostí pro finančně-poradenský trh je také zajištění na stáří. Díky diskusím kolem důchodové reformy se o něj zajímá stále více lidí. Jejich znalosti jsou však velice nízké a často volí nevhodné produkty, a to je třeba změnit,“ uzavírá Petr Borkovec.