UniCredit Bank se v České republice rozvíjí i na bázi partnerské spolupráce. Jejich počet dosahuje téměř třetiny z celkových 145 poboček banky.
Čtvrtek
15.05.2014
Společnost UniCredit za první čtvrtletí roku vykázala silné výsledky. Její zisk dosáhl téměř jedné miliardy korun.
 

Zlepšující ekonomické prostředí pomohlo bance UniCredit Bank Czech republic and Slovakia k dobrým výsledkům za první čtvrtletí. Konsolidovaný hospodářský výsledek po zdanění dosáhl za toto období celkově 993 milionů korun, což je meziročně o 80 % více. Čistý výnos z úroků se zvýšil na 2,42 miliardy korun, tedy o 62 %. K úspěchu pomohly i pobočky fungující na bázi franchisové spolupráce.

Tuzemské firmy začaly po dvou letech opět více investovat, tak aby byly nadále konkurenceschopné. I na Slovensku očekáváme zrychlování ekonomického růstu a postupnou realizaci nových či odložených investic,“ komentuje výsledky předseda představenstva UniCredit Bank Czech republic a Slovakia Jiří Kunert. Dokazuje to i počet poskytnutých úvěrů klientům, které se zvýšily za první čtvrtletí o 68,5 %.

Rostly i vklady klientů, konkrétně vzrostly v UniCredit Bank Czech republic and Slovakia o 60,3 %. "Vklady rostly nejen ze strany retailových a firemních klientů, ale také u privátních klientů," doplňuje Jiří Kunert. Banka posilovala také v oblasti leasingových služeb. Celková aktiva banky vzrostla o 58,5 % na 498 miliard korun.