V České republice zastupuje značku Acountia společnost NBB. Ta se stará o vyhledávání vhodného master-franchisanta. Smlouvu s ním by chtěla podepsat letos.
Pátek
04.07.2014
Franchisový koncept Acountia čeká na svého master-franchisanta. Zástupce NBB vyjednává se zájemci o licenci.
 

Účetní operace nezvládne každý, a proto není od věci si objednat profesionála. I v Česku se najde mnoho firem, které podobné služby nabízejí. Připojit se k nim a ukázat, že má místo u nás na trhu chce i společnost Acountia, která se může pochlubit tím, že nabízí účetnické služby už přes 13 let. Společnost Onebiz Group, která franchisový koncept Acountia vlastní, u nás hledá master-franchisanta.

Společnost se rozhodla na český trh vstoupit v druhé půlce loňského roku. „Vedeme jednání s několika zájemci o master-franchisovou licenci a některá jednání pokročila už do takové fáze, že plánujeme návštěvu podnikatelů v centrále značky Acountia,“ dodává Richard Skyva, vedoucí partner firmy NBB, která se zde o rozvoj značky stará. V tomto roce společnost plánuje uzavřít master-franchisovou smlouvu a až následně začít i s prodejem jednotlivých franchis, zejména do velkých měst.

Přidaná hodnota

Dříve se značka Acountia jmenovala Fiducia, ale změna jména proběhla z důvodu internacionalizace franchisového systému. Účetnické služby od firmy Acountia využívají klienti už v Portugalsku, Brazílii či v Macau. „V současné době probíhají jednání o zahájení činnosti v Číně, Mosambiku, Rusku nebo v Rumunsku,“ dodává Richard Skyva. Značka Acountia je zastoupena v celém světě prostřednictvím 45 poboček a obsluhuje více než 3 tisíce klientů. 

Konkurence v účetních firmách se neustále zvětšuje a společnosti musí přicházet na trh neustále s něčím novým, čehož je si vědoma i společnost. "Acountia se od ostatních účetních firem liší především poskytováním služeb s přidanou hodnotou, zejména poskytováním manažerského účetnictví pro menší a střední firmy. Díky manažerským výkazům získávají majitelé těchto firem sofistikovaný nástroj pro řízení své firmy," uzavírá Richard Skyva.