Boj proti nevzdělanosti

V současné době funguje po celé České republice celkem 90 poboček Helen Doron English, ve kterých se vyučuje více než 5500 dětí.
Úterý
03.02.2015
Jazykové franšízové školy Heren Doron English učí děti anglický jazyk už přes 10 let. V síti se u nás nachází už přes 90 center.
 

I přesto, že angličtina v dnešní době patří k jazykům, které musí ovládat každý, není tomu tak. Z 21 evropských zemí hodnocených v rámci English Proficiency Indexu jsou Češi ve znalostech angličtiny dospělých obyvatel až na 17. místě. Za nimi se umístili už jen Španělé Francouzi, Italové, Ukrajinci, Turci a Rusové. Na problém upozornila síť jazykových škol Helen Doron English, která se u nás rozvíjí pomocí franšízové spolupráce.

V řadě případů je stěžejním problémem nedostatečně efektivní výuky na základních školách také nesprávně zvolená metoda a forma výuky. Učitelé zpravidla nemají možnost věnovat se žákům individuálně,“ dodává metodička výuky anglického jazyka v centrech Helen Doron Barbora Tošenovská s tím, že problémem je také fakt, že děti s angličtinou začínají v příliš pozdním věku.

Jazykové školy Helen Doron English se v Česku poprvé objevily v roce 2004, kdy první pobočka začala fungovat v Opavě. Během 10 let se rozšířily po celé republice a děti se mohou angličtinu učit už na 95 místech. „Metoda Helen Doron je postavena na přirozené schopnosti dítěte zcela bez námahy absorbovat mluvené slovo ze svého okolí. Děti se pomocí zábavných aktivit naučí anglicky se stejnou lehkostí a radostí, s jakou se učí mateřský jazyk,“ říká Barbora Tošenovská.

Před dvěma roky se podařilo franšízovému konceptu získat oprávnění Cambridge English Language Assessment, čímž může testovat studenty v prestižních jazykových zkouškách Cambridge English. „Z našich statistik vyplývá, že studenti Helen Doron dosahují o 20 % lepších výsledků než je celosvětový průměr těchto zkoušek,“ uzavírá Barbora Tošenovská.