Franšíza je určena nejen pro samotné lektory a podnikatele, ale i pro majitele soukromých škol, kteří chtějí rozšířit portfolio svých služeb.
Čtvrtek
20.08.2015
2+2 Škola Matematiky otevře na podzim dvě nové pobočky. Roste zájem o kurzy pro nadané děti.
 

Matematika je bezesporu jedním z nejtěžších předmětů se kterým se setkají všichni studenti. Pomocnou ruku těm, kteří potřebují dohnat znalosti v tomto oboru nebo posunout ty stávající na vyšší úroveň nabízí 2plus2 Škola Matematiky. V nejbližší době rozšíří své služby do Hradce Králové, kde plánuje otevřít novou franšízovou pobočku. V říjnu tohoto roku se svého zastoupení dočkají i studenti z jižních Čech, protože nová filiálka přivítá první studenty v Českých Budějovicích.

Léto bývá obvykle spojováno s volnem a odpočinkem, jinak tomu je v tomto byznyse, kde probíhají i v tomto období kurzy. „Během letních prázdnin probíhá především příprava na podzimní termín maturitních zkoušek,“ přibližuje Alena Koubková, master-franšízantka pro Českou republiku.

Prohloubit znalosti

Koubková pozoruje zvyšující se zájem o její služby také v souvislosti s plánovaným zavedením povinné maturitní zkoušky z matematiky. Z široké nabídky kurzů si však může vybrat téměř každý. „Pozorujeme zvyšující se zájem například o kurzy pro nadané studenty, kteří si chtějí zvýšit své znalosti na mnohem vyšší úroveň,“ vysvětluje Koubková další z trendů, který se čím dál silněji prosazuje.

Ideální franšízant 2plus2 Škola Matematiky by měl mít organizační schopnosti a dobrý vztah k práci. Výhodou, ne však podmínkou, je také zkušenost práce s dětmi,“ přibližuje Koubková, co společnost očekává od zájemců o franšízovou spolupráci.

To, že koncept si našel své místo na trhu dokazuje nejen zvyšující se množství studentů, ale také expanze tohoto byznysu do dalších zemí.  Vedle mateřského Polska působí značka také například na Ukrajině, v Srbsku nebo Kazachstánu.   

Škola aktuálně  na našem trhu provozuje celkem dvě pobočky. Z nichž jedna funguje na bázi franšízové spolupráce. Zájemce o matematické podnikání si musí připravit 1 800 euro na počáteční vstupní investici. Firma mu za to nabídne kompletní know-how, průběžnou metodickou a technickou pomoc, a mimo jiné také nezbytnou marketingovou podporu.