Kvalita služeb rozhoduje

pondělí
01.02.2016
Lucie Viterová získala se svou společností Home Care Promedica 1. místo v rámci projektu Ocenění českých podnikatelek v kategorii Malá firma.
 

Jaké jsou podle vašeho osobního názoru české podnikatelky? A jak mezi ně zapadáte vy?

Co jsem měla možnost české podnikatelky poznat, považuji je za opravdu výjimečné schopné osobnosti, mají neuvěřitelný výkon, svědomitost, zodpovědnost, serióznost. Jsou to obdivuhodné ženy. Je mi ctí považujete-li mě za jednu z nich.

Posláním projektu je podpora českých podnikatelek. Co byste poradila začínajícím podnikatelkám?

Aby se řídily zdravým rozumem, nenechaly se odradit překážkami, které zákonitě přicházejí. Nebraly je jako problém, ale jako výzvu. Aby si uvědomovaly, že o tom naše práce je a spatřovaly ve zdolávání problémů přínos pro vlastní osobnost ve formě získávání zkušeností.

Ovlivňuje vaše podnikání fakt, že jste žena?

Prakticky jsem tento fakt při své práci nikdy nepozorovala. Přesto se domnívám, že ženy mají výhody v podnikání oproti mužům, bývají praktičtější, dokáží dělat několik činností současně, mají větší empatii, trpělivost. V mé firmě zaměstnávám převážně ženy, ale to je dané oborem. Znám muže, vynikající podnikatele, kteří jsou nepochybně na svém místě.

Jaký je váš další cíl nebo sen v rámci podnikání?

Budovat stále vyšší kvalitu a odbornost námi poskytovaných služeb, považuji je za nejdůležitější v našem oboru zdravotnictví, důležitější než v ostatních oblastech. To mě baví, zajímá a sama je postrádám v mnoha odvětvích, pokud se s neodborností a nekvalitou služeb setkám v oboru našem, velice mě to irituje.

Máte nějaký vlastní recept, jak překonávat překážky a nenechat se odradit v cestě za svým cílem?

Myslím, že to je v povaze člověka, buď za svým cílem vytrvale kráčí, nebo ne. Za leta podnikání jsem se naučila překážky přijímat pozitivně. Považuji je za daň za to, že mohu dělat práci, která mě naplňuje.

Myslíte, že se do podnikání může při správném přístupu pustit každý, nebo je vyhrazeno spíše specifickému druhu osobnosti?

Jistě každý v něčem vyniká, jen je třeba nalézt tu „svoji parketu“. Jestliže něčemu věnujete veškerý svůj čas, dlouhodobě to jde jen, pokud Vás Vaše činnost těší.

Jak se zpětně díváte na svou účast v projektu? Změnil se nějak Váš náhled na vlastní podnikání?

Jsem ráda, že jsem se zúčastnila, je to cenná zkušenost, která přinesla mnoho nového, hlavně poznání mnoha aktivních, krásných a inspirativních žen. Můj náhled na vlastní podnikání se nezměnil, přestože si ocenění velice vážím, považuji je především za ocenění těžké a náročné práce našich zaměstnanců.

Sledovala jste podnikatelské příběhy ostatních vítězek? Zaujal vás nějaký?

Ano, velice mě tyto příběhy zajímají, každý z nich je jedinečný, všechny tyto ženy mají společnou touhu něco smysluplného tvořit a budovat, jejich práce je důležitá součást jejich životů, která je naplňuje. A jdou do toho naplno, věří si, jsou úspěšné.

Využijete vítězství v projektu v rámci marketingových aktivit vaší společnosti?

Jistě toto krásné ocenění zvyšuje prestiž firmy, velice si ho vážíme. Současně si uvědomujeme, že zejména ve zdravotnictví je nejlepším marketingem kvalita námi poskytovaných služeb.


Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017