Školy i nezávislí učitelé

Helen Doron English umožňuje dvojí typ spolupráce. Zájemce může buď získat licenci na vedení výukového centra, která je určena pro oblasti s 50 až 100 tisíci obyvateli, nebo se stát tzv. nezávislým učitelem.
pondělí
22.02.2016
Zhruba 6000 studentů dnes navštěvuje výuku franšízové sítě Helen Doron English. Počet poboček i studentů by měl růst i nadále.
 

Takového výsledku se na českém trhu podařilo dosáhnout od roku 2004, kdy společnost Angličtina pro děti získala licenci na provozování této sítě škol.  Aktuálně u nás najdeme 80 poboček. V případě 35 z nich jde o výuková centra ve větších městech, v menších městech a venkovských oblastech pak funguje přes 40 nezávislých učitelů.

Jak již z výše uvedených informací vyplývá, franšíza Helen Doron English umožňuje dvojí typ spolupráce. Zájemce může buď získat licenci na vedení výukového centra, která je určena pro oblasti s 50 až 100 tisíci obyvateli, nebo využít druhého typu spolupráce. Tím je pozice tzv. nezávislého učitele. Právě tato licence je určena pro zájemce o podnikání v malých městech, a to již od 5 tisíc obyvatel.

Náklady spojené s tímto typem spolupráce jsou relativně malé, zahrnují cenu za pětidenní školení lektorů, po jehož úspěšném absolvování zájemce získává certifikát, který jej opravňuje vyučovat angličtinu metodou Helen Doron English, a to ihned. Cena tohoto školení je zhruba 26 tisíc korun. Dalšími náklady, s nimiž musí budoucí nezávislý učitel počítat, jsou ty spojené s případným pronájmem místnosti a poplatky za licenci, které nejsou nijak veliké. Zájemce o licenci nezávislého učitele musí mít vynikající mluvenou i psanou angličtinu, vlastnit živnostenský list, být podnikavý, organizačně schopný, kreativní a musí milovat práci s dětmi.

„Naším hlavním cílem je nabídnout výuku angličtiny metodou Helen Doron English do maximálního počtu oblastí v České republice, tak aby všechny děti, které se chtějí naučit zábavnou formou  angličtině, měly tu možnost,“ říká Hana Vykoupilová, HR Consultant společnosti Angličtina pro děti.

Podnikatel, který by chtěl pod značkou Hele Doron Early English, provozovat výukové centrum, se musí připravit na investici ve výši zhruba 200 tisíc korun. Musí mít k dispozici prostor s minimálně dvěma učebnami. „Nároky na vybavení učeben nejsou nijak velké, je potřeba, aby v nich byl koberec, polštáře, na kterých děti sedí, přehrávač CD, televizor a DVD přehrávač. To je všechno. Z hlediska nezávislého učitele je potřeba jedné místnosti se stejným vybavením,“ doplňuje Hana Vykoupilová.