Nové zkušenosti díky franšíze

Rychle a účinně / BodyBody je revoluční koncept v oblasti fitness. V dnešní uspěchané době nabízí klientům časově nejefektivnější trénink současnosti, který probíhá v privátním studiu a je založen na tréninkové metodě EMS.
Středa
06.06.2018
Majitelka studia BodyBody Plzeň Veronika Englmaierová se stala franšízantkou fitness konceptu BodyBody poté, co značku objevila v tisku její maminka.
 

Na konceptu fitness studií BodyBody zaujala Veroniku Englmaierovou především komplexnost nabízené služby. "V době, kdy jsem se dozvěděla o BodyBody, jsem byla v podobné situaci jako většina mých současných klientů – hodně práce, málo volného času, bolesti zad a hlavy a touha po zdravějším životním stylu," vzpomíná majitelka studia BodyBody v Plzni. O podnikání prý nikdy dříve vůbec neuvažovala, pracovala převážně v zahraničí. Působila střídavě v automobilovém průmyslu a telekomunikacích.

Dokud její maminka při návštěvě kadeřníka neotevřela časopis, a v něm informace o BodyBody. Veroniku Englmaierovou možnost spalovat tuky skrze novou metodu EMS zaujala stejně jako její maminku, a když posléze na internetu zjistila, že fitness studio lze otevřít po zakoupení franšízové licence, ke konečnému rozhodnutí už zbýval poslední krůček. Dveře jejího studia se otevřely v polovině dubna 2016 a do konce května stihla realizovat přes 150 zkušebních tréninků. Krušné chvíle zažívala prý plzeňská franšízantka BodyBody především při hledání vhodných prostor a samotném budování nového studia.

"Náklady na rekonstrukci vybraných prostor byly vyšší, než jsem očekávala a termíny dokončování jednotlivých prací se prodlužovaly," říká s tím, že nakonec vše dobře dopadlo a studio uvedla do provozu tak, jak si naplánovala. V provozním zisku byla hned od druhého měsíce provozu, což přisuzuje především silné značce, propracovanému konceptu a marketingové strategii franšízové sítě BodyBody. "Samozřejmě bylo také velmi důležité, že jsem se studiu v prvních měsících provozu než se vše zaběhlo, věnovala opravdu naplno," je přesvědčená Veronika Englmaierová.

BodyBody bych neměnila

S podporou, kterou získává díky franšíze, je spokojená a dodává, že by se dnes rozhodla stejně, a opět by si vybrala BodyBody. "Pár věcí bych určitě udělala jinak, ale spíše se jedná o drobnosti. Nejzásadnější změny bych nejspíš udělala při výběru dodavatelů stavebních prací. Ale BodyBody bych neměnila." Dnes je prý se svým životem spokojenější než dříve. "Podnikání mi dalo spoustu nových zkušeností v pro mě zcela nových oborech – fitness a výživa," říká.

Za vůbec největší výhodu spolupráce s BodyBody považuje Veronika Englmaierová schopnost centrály posilovat neustále firemní image. "Tím nejcennějším, co jsem získala, je svoboda, radost z každodenní práce s lidmi a možnost podílet se na zlepšování kvality jejich života. Nejsem si vědoma ničeho, co by mi podnikání s BodyBody vzalo," hodnotí zpětně své životní rozhodnutí. 

Začít podnikat s BodyBody může podle ní opravdu každý. Zkušenosti jsou jistě výhodou, jak si ona sama ale vyzkoušela, nutné pro úspěšný start nejsou. Před zahájením spolupráce s BodyBody si sice udělala trenérskou licenci, aby rozuměla práci svých zaměstnanců, nicméně neměla zkušenosti ani s podnikáním jako takovým, a přesto vše díky podpoře centrály zvládla.

"V každém městě je situace poněkud odlišná. To co platí pro Plzeň, neplatí pro Prahu, co funguje v Praze, nemusí platit v Plzni, atd," odpovídá na Veronika Engmaierová na otázku, co by poradila svým následovníkům v řadách franšázantů BodyBody.  Nejdůležitější je podle ní určitě pečlivě vybrat tu správnou lokalitu a vrhnout se do všeho s patřičným nadšením. 


Lepší život / Tím nejcennějším, co jsem získala, je svoboda, radost z každodenní práce s lidmi a možnost podílet se na zlepšování kvality jejich života. Nejsem si vědoma ničeho, co by mi podnikání s BodyBody vzalo, říká majitelka franšízy v Plzni