moje franšíza
Rodina ve franšíze
Po dvaceti letech vlastního podnikání se manželé Večerkovi rozhodli vstoupit pod křídla franšízové sítě ORION – český obchod pro domácnost. Dnes tak mimo svých dvou obchodů provozují i tři franšízy této značky.
Podnikání mění život
Původně bylo snem Terezy Černé otevřít v Ústí nad Labem literární kavárnu. Nakonec se spolu s manželem rozhodli pro podnikání s čokoládou v síti BON BON.
Tomu, co dělám, věřím
Profesní životopis Marty Noskové můžeme označit jako pestrý. Prošla gastronomií i realitami a posledních 5 let je pevně spjato se společností SUNKINS a franšízovou sítí Svět zdraví.
Zákazník až na prvním místě
Milada Bicková podniká pod značkou Partners market již několik měsíců. Svou pobočku otevřela v Písku.
Rozhodnutí k nezaplacení
Rozhodnutím Libora Strnada bylo podnikání v novém oboru, primárně ale franchisu nehledal. Dnes je franchisantem sítě farmářských prodejen Náš Grunt a rozhodnutí připojit se k ní považuje za jedno z nejlepších, které kdy učinil.
Práce s lidmi je naplňující
Miroslav a Adina Alfery vedou pod značkou Naturhouse dvě pobočky, jednu na Budějovické v Praze a druhou v Kladně. Do podnikání je přivedla nespokojenost v zaměstnání.
Základem jsou dobré reference
Franchisant Ivan Chrástek vede svou cestovní kancelář v Uherském Hradišti. Pro rozšíření služeb firemní klientely si vybral franchisovou licenci Uniglobe Travel.
Podnikání jako sport
Franchisant Stanislav Novotný funguje pod značkou Bageterie Boulevard úspěšně už téměř dva roky.
Risk je zisk
Franchisant Martin Vorel, který podniká pod značkou Oxalis, vede 8 obchodů Oxalis. Dokazuje, že podnikatelé mohou úspěšně vést i vícero poboček.
Klienti jsou pro mě vším
Franchisantka Petra Kilianová podniká pod licencí brokerské společnosti Gepard Finance. Pořídit si franchisu pro ni bylo nevyhnutelností.
Rodinný byznys se zmrzlinou
Franchisovou pobočku Fruitisimo v Teplicích si v březnu tohoto roku otevřely mladé sestry Marie Šauerová a Kateřina Malinová. Důvod, proč si vybraly zrovna tuto značku, vysvětlují její silnou pozicí na trhu.
Chyby mě poháněly kupředu
Práce ve školství byla pro Sylvii Balážovou stresující. Rozhodla se proto zaměstnání nechat a splnit si svůj sen, otevřít si franchisovou pobočku Orange Academy.
Byznys na druhý pohled
Když Petr Němec viděl poprvé inzerát franchisové sítě Svět zdraví hlásající možnost otevřít si vlastní provozovnu, bez většího povšimnutí ho přešel.
Z mrazáku, ale čerstvě upečené
V tuzemsku snad ani neexistuje člověk, který by neznal produkty prodávané pod značkou Fornetti. Za dobu působení si u nás našly pekárenské výrobky této sítě mnoho příznivců. Na tuto kartu vsadil i Pavel Koula, který se před čtyřmi lety stal partnerem tohoto franchisového konceptu.
Obchod je nepravidelná záležitost
Franchisový koncept Doktor Klain zaujal jeho franchisanta Miroslava Plcha díky zajímavé perspektivě. Pobočku v Ostravě otevřel minulý rok v listopadu a zvažuje i druhou.
Nejde jen o vzhled, ale i o zdraví
Soňa Kaločík provozuje jako franchisantka už dvě fitness centra EXPRESKA. Podnikání pod tímto franchisovým konceptem jí vyhovuje a naplňuje.
Podnikatel musí myslet dlouhodobě
Jitka Hlavatá Pytlíková začala pod franchisovou značkou profiCV podnikat v lednu letošního roku. Koncept znala od samého počátku.
Franchising je výzva
První franchisantkou Electro World se stala před 3 lety Dana Procházková. Rozhodla se své letité zkušenosti s prodejem elektrospotřebičů uplatnit pod silnou značkou.
Mobilní byznys
Před zhruba třemi lety se stal Robert Mikulka franchisantem konceptu Marvel, prodejce mobilních domů. Ačkoli ho takzvané mobilheimy na první pohled nepřesvědčily o budoucím úspěchu, po čase zjistil, že se vydal správným směrem.
Byznys po anglicku
Koncept Business for Breakfast je založen na zakládání podnikatelských klubů. Jedním z jeho franchisantů je i Libor Zinkaizl, který i přes počáteční nedůvěru zapojil do podnikání i svou ženu.