Nová kavárna v Praze

V současné době má tento ryze český koncept 2 franchisanty, a to v Praze a v Plzni. V Praze na Kateřinské ulici pod I.P.Pavlova začala 2.12. fungovat jubilejní desátá provozovna. Expanze CrossCafe bude do konce roku 2011 ještě pokračovat, a to opět na Praze 2 ve Štěpánské ulici. Další nové kavárny CrossCafe® by měly být otevřené i v příštím roce, a to jak v Praze, tak i v západočeském nebo severočeském regionu. Zájemci o licenci se podle ředitele CrossCafe original Luboše Martínka hlásí i z dalších měst.
Morava ale zatím zůstává pozadu. Podle Martínka z čistě praktického důvodu. „Veškeré produkty u nás jsou bez přidání aditiv a konzervantů. Cesta z plzeňské výrobny na Moravu by po dálnici trvala hodiny. A naše produkty by to nemusely ustát. Stavíme na kvalitě, které se nechceme vzdát. V budoucnu tento problém zřejmě vyřeší další výrobna na Moravě. Ale nechci předbíhat,“ informuje Martínek.
Počtem 12 provozoven se CrossCafe řadí na druhé místo mezi všemi kavárenskými sítěmi v celé České republice. Podle Martínka za úspěchem stojí několik faktorů. „I v tak velkém počtu se nám daří udržovat kvalitu sortimentu, profesionalitu obsluhy i vykazovat zisk. A navíc jsme českou sítí, s českými cenami a českou chutí,“ dodává Martínek.
PŘEČTI ČLÁNKY

„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšíza CrossCafe během prvního půl roku dále expandovala. Mimo jiné otevřela již osmou pobočku v Plzni, jejíž součástí je i koncept CrossShop.
Tak nějak by se dal popsat rozvoj franšízové sítě CrossCafe na konci letošního roku. Nové kavárny mají v Plzni i Hradci Králové.
Mít vlastní kavárnu je snem mnoha lidí toužících po podnikání v gastronomii. S franšízou není tento sen nesplnitelný, třeba díky CrossCafe.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...