ICE´N´GO! působí v České republice od jara 2011. Podle Šlechty se plán rozšiřování konceptu zatím daří plnit.
pondělí
23.04.2012
Nejen o novinkách pro letošní rok jsme si povídali s Janem Šlechtou, ředitelem franchisového konceptu ICE’N’GO!.
 

V květnu pro prodejce zmrzlin a mražených dezertů začíná sezóna. Jak jste na ni připravený?
Sezóna vlastně pomalu začíná již nyní, v květnu už bude v plném proudu. Přípravám jsme intenzivně věnovali celou zimu a to hlavně v oblasti výběru vhodných míst k prodeji ICE’N’GO! Těšit se na nás lidé můžou například v zoologických zahradách v Plzni, Liberci a Brně, v zábavním parku Škoda land v Plzni, na koupališti Ostrava Vřesina, v aquaparku v Kolíně, na Vranovské a Brněnské přehradě, na Šiklově mlýně, nebo v libereckém Babylonu. Těch míst je opravdu mnoho.

Na českém trhu jste druhým rokem. Jak byste své působení zde zhodnotil?
Loňský rok byl pro nás i přes intenzivní přípravu plný překvapení. A to jak v dobrém, tak i horším slova smyslu. Tím horším bylo snad nejdeštivější a nejstudenější léto za poslední dekádu. Těmi pozitivními pak zejména velmi kladné ohlasy ze strany našich zákazníků. Velkou podporou jsou pro nás stálí klienti, kteří se k nám pravidelně vracejí, nebo nás při svých toulkách po krajích českých dokonce plánovaně navštěvují na různých místech.

Stále plátí, že letos chcete otevřít v ČR 25 franchisových poboček?
Co se týká počtu poboček, nelze takto jednoznačně odpovědět. Otevíráme pobočky jen tam, kde jsme si od počátku jisti jejich úspěchem. Uzavřeli jsme v letošním roce smlouvy s novými franchisovými partnery, některá místa budeme stejně jako v loňském roce provozovat sami a řada prodejních míst je touto dobou ještě v jednání, protože sezóna, například na letních koupalištích, je ještě daleko. V tuto chvíli si konečné letošní číslo ještě netroufnu odhadnout, ale technicky jsme na otevření tohoto počtu připraveni.

Kolik máte nyní franchisových provozoven?
Nyní máme v České republice 4 franchisové partnery, kteří v letošním roce otevřou 11 franchisových provozoven. Další provozovny budeme jako majitel Master franchisy provozovat my.

Do jakých měst v ČR se chcete dostat?
Žádné město, nebo turistickou oblast ze svého hledáčku předem nevyřazujeme. Jak jsem uváděl, každé místo nejprve podrobíme důkladné analýze, která nám zodpoví řadu otázek týkající se budoucí prosperity takového místa. Teprve ve chvíli, kdy máme jistotu úspěchu, takové místo otevřeme. Uvedu 2 příklady na vysvětlenou - nejprve velké město Plzeň prodejní místa v ZOO a v novém zábavním parku Škoda land a na druhé straně maličká vesnička Zvole nad Pernštejnem s vyhlášeným westernovým městečkem Šiklův mlýn.

Jaký je zájem o vaši franchisu?
Tuto otázku bych rád zodpověděl ve dvou rovinách. Týden co týden si píši, nebo telefonuji s několika zájemci o naši franchisu, takže zájem dle mého názoru značný. Druhou rovinou je fakt, že mnoho z těchto zájemců přichází s ne zcela vhodnými nápady, kde ICE’N’GO! provozovat. To ale vůbec není na škodu, protože řada z nich nás naopak seznámí s novými vhodnými místy, o kterých jsme nevěděli. S každým z nich se velmi rád sejdu já, nebo někdo z mých kolegů, abychom společně prodiskutovali možnosti a podmínky spolupráce. Naši noví partneři, se kterými jsme letos uzavřeli smlouvy, jsou nejlepším důkazem toho, že pokud se spojí zapálený partner a dobré místo, máme nakročeno ke společnému úspěchu.