Burger made in China

Definitivní rozhodnutí padlo v polovině června. Rozvoj fast foodové sítě Burger King v Číně bude mít v roli Master franchisanta na starosti dlouholetý asijský partner řetězce rodina Kurdoglu společně se společností Cartesian Capital Group. Do pěti let by se síť měla rozšířit o tisíc restaurací. To by neměl být problém již proto, že rodina Kurdoglu formou franchisingu provozuje 500 restaurací v Turecku, včetně 350 poboček Burger King. Rodina Kurdoglu se podpisem smlouvy stala největším Master franchisantem na světe. Burger King již loni otevřel několik restaurací v Brazílii a na začátku tohoto roku oznámil, že hodlá expandovat do Ruska.
Ne všude má ale fast foodový řetězec tak ambiciózní plány jako v Číně. Například v Rumunsku se posledním červnovým dnem uzavřou dvě tamní restaurace. Historie Burger King v Rumunsku je poměrně krátká. První pobočka byla otevřena v roce 2008. Společnost Atlantic Restaurant System, která měla rozvoj sítě na starosti, nepřizpůsobila podle analytiků cenovou politiku řetězce tamním podmínkám. Pro Rumuny byly burgery od americké společnosti příliš drahé. Navíc firma podcenila i marketing. Finanční ztráty se odhadují na téměř 1,3 milionu EUR.
Krušné začátky měl Burger King také v Polsku. Na trh společnost vstoupila již v devadesátých letech, aby v roce 2001 z trhu po neuspokojivých výsledcích zase odešla. Druhé šance se chopila firma AmRest, která restaurace Burger King s úspěchem provozuje od roku 2007.
A stejná firma stojí i za českou filiálkou Burger King. První restaurace byla otevřená v roce 2008 na pražském Zličíně. Od té doby nic nenasvědčuje tomu, že by zdejší Burger King měl podobné problémy jako v Rumunsku nebo v Polsku. V současnosti funguje 13 poboček. "Letos jsme otevřeli restauraci v Ostravě a do konce roku chystáme zprovoznit minimálně dvě další. Podobným tempem chceme pokračovat i v následujících letech," dodává Pavel Vaníček, manažer marketingu společnosti BK Team, která vedle firem AmRest a Autogrill má licenci provozovat v Česku restaurace Burger King.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
V nejbližších třech letech franšízová síť chystá rebranding na 1000 čerpacích stanicích v 7 zemích, včetně Česka.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízová síť prochází vizuální proměnou, rozšiřuje služby a digitalizuje. Konkurenceschopnost tak posílí všechny pobočky.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...