Gastronomie je jako nevěsta

Kolik franchisových poboček byste letos v Česku chtěli mít?
V současnosti funguje na Slovensku deset provozoven Pizza Mizza a v České republice dvě pobočky Pizza Mizza express. Jedna je vlastní, jedna je franchisová. Další expanzi do Česka připravujeme. Jsme připraveni využít každou příležitost. Je samozřejmě nutné také najít schopného franchisanta. Momentálně se v rámci rozvoje našeho konceptu soustředíme na přípravu bezlepkového programu Pizza Mizza, který spustíme v září.
Jak si představujete ideálního franchisanta?
Asi nejdůležitější pro úspěšný provoz každé provozovny je lidský faktor. Proto u
zájemců, kteří chtějí začít podnikat s naším konceptem, ověřujeme, zda na to má potřebné předpoklady. Jde o soubor vlastností, které tento typ podnikání vyžaduje. Jedná se hlavně o pragmatické a praktické myšlení, vytrvalost, trpělivost, smysl pro čistotu a pořádek, schopnost vést lidi a zároveň být týmovým hráčem. Mít radost z práce a dobrých výsledků, být důsledný a zároveň si zachovat profesionální noblesu.
Jaké další podmínky by měl splňovat?
Franchisová smlouva se zpravidla podepisuje na deset let. Proto by měl před tím franchisant přijmout zásadní rozhodnutí o svých osobních životních prioritách. Podnikání v gastronomii je totiž "nevěsta", která chce pro sebe celého partnera. Důležité rovněž je, aby se franchisant ztotožnil s konceptem, splnil odborné a kvalifikační předpoklady a byl komunikačně a řečově vybaven. Vysoká škola kolikrát nestačí. Je nutné se neustále vzdělávat, sledovat trh a hledat nové možnosti a nápady. Ideální je, když podniká společně celá rodina.
Liší se v něčem český a slovenský gastronomický trh?
Jelikož máme v Česku zatím jen dvě provozovny, je těžké oba trhy porovnávat. Pravdou ale je, že každá naše pobočka je jiná. Například naše pražská Pizza Mizza na Chodově se strukturou zákazníků a poptávky liší od bratislavské Pizzy Mizzy v obchodním domě Eurovea. Podobně ostravská Pizza Mizza expres v nákupním centru AVION je zase odlišuje od pražské. Vypadá to tak, že Ostravákům na kvalitě jídel a použitých surovin nezáleží a očekávají především hodně jídla za co nejméně peněz. Právě proto řešíme nastavení každé pobočky individuálně. Samozřejmě se snažíme dodržovat základní standardy konceptu Pizza Mizza.
Neláká Vás kromě České republiky i další zahraniční trhy?
Samozřejmě, že lákají, ale vzhledem k současné krizové a nepředvídatelné situaci na evropských trzích expanzi momentálně neplánujeme. Umíme si ale představit spolupráci, partnerství nebo fúzi s přiměřeným zahraničním partnerem.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...