Počáteční investici na vytvoření obchodní sítě odhaduje Wittchen na 280 tisíc EUR, dalších 75 tisíc EUR bude určených na zprovoznění obchodu. Master franchisant zaplatí vstupní poplatek ve výši 15 tisíc EUR.
Úterý
28.08.2012
Polská společnost s kvalitním koženým zbožím Wittchen provozuje v Česku jednu prodejnu. Pro tuzemský trh hledá Master franchisanta.
 

Společnost založená v roce 1990 v současnosti provozuje 50 vlastních a 30 franchisových poboček. Nejvíce prodejen s luxusními koženými doplňky, jako jsou peněženky, aktovky, tašky, rukavice nebo boty, má v domovském Polsku. Vedle toho má jeden salón v litevském Vilniusu a jeden v Česku v pražském Fashion Arena Outlet Štěrboholy.

S expanzí pokračuje i do dalších zemí. Firmě se daří především v Rusku, Bělorusku a na Ukrajině, kde je v provozu již třicet prodejen. Velký důraz Wittchen klade také na reklamu a internet. Například jeho e-shop navštíví denně přes třicet tisíc potenciálních zákazníků, pro které jsou přichystané speciální outletové ceny. Vedle toho začala firma vydávat vlastní časopis, který dosahuje nákladu 43 tisíc výtisků. Na trhu funguje od září 2007.

Pro pravidelné zákazníky si společnost z Poznani připravila také mnoho speciálních akcí. Například slevové kartičky, díky nimž klienti Wittchenu ušetří deset až dvacet procent z původní ceny zboží. V současnosti tyto karty vlastní skoro 40 tisíc věrných zákazníků.