Subway pro vegetariány

První plně vegetariánská restaurace se otevře 4.září v indickém městě Jalandhar. Stojí v areálu místního univerzitního kampusu Lovely Professional University (LPU). Restaurace je franchisová, což je podnikatelský model, který Subway využívá například i v České republice. Restauraci bude provozovat známá miliardářská rodina Mittalů, která vlastní i univerzitu. Dohoda se Subway byla podepsána v listopadu loňského roku. "Naše univerzita vždy propagovala zdravý životní styl studentů. Bylo přirozené, že Subway stojí zrovna zde," říká Ashok Mittal, vícekancléř LPU.
Není vyloučeno, že v budoucnu by podobné typy restaurací mohly fungovaly i v České republice."Ve Spojených státech testovala společnost tři zcela veganské sendviče, které byli zákazníky přijaty více než dobře a rychle vyprodány. Věříme, že v Evropě by se taková možnost také ujala a v budoucnu bude v nabídce dalších restaurací," informuje Irena Schlosserová, Development Assistant společnosti Subway pro Českou Republiku, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Rumunsko, Bulharsko, Gruzii a Rusko.
Město Jalandhar ale není jediné v Indii, kam se chystá vegetariánský Subway. Společnost plánuje podobné restaurace otevřít i v Bombaji a Dillí. "Vždy se snažíme přizpůsobit místnímu trhu. V Indii žije velké množství vegetariánů, tak jsme se rozhodli pro ně vytvořit samostatné vegetariánské menu," říká Chetan Arora, který má rozvoj sítě Subway v Indii na starosti. Pro vegetariánské restaurace v Indii se rozhodl také řetězec Pizza Hut.
V současné době je v Indii v provozu 286 restaurací Subway. V žádné z nich zákazníci nenajdou hovězí sendviče. Pro hinduisty je totiž kráva posvátné zvíře. V Česku má společnost otevřeno deset franchisových restaurací a minimálně tři další jsou ve výstavbě. Otevřené restaurace se nalézají v Praze, Brně, v Ostravě a na dálnici D1. Další pobočka by se měla brzy otevřít v Ústí nad Labem.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
CrossCafe přichází s novým konceptem franšízingu. Kavárny buduje ve vlastní režii a nabízí je k odkupu až když jsou ziskové. Franšízant získá klientelu a vyškolený personál.
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Tak trochu jiná točená je franšízová síť s kompletním vybavením pro točenou zmrzlinu. Plány pro blížící se sezónu prozradila Markéty Fréharová, manažerka pro rozvoj franšíz.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
V nejbližších třech letech franšízová síť chystá rebranding na 1000 čerpacích stanicích v 7 zemích, včetně Česka.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízová síť prochází vizuální proměnou, rozšiřuje služby a digitalizuje. Konkurenceschopnost tak posílí všechny pobočky.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...