Subway pro vegetariány

První plně vegetariánská restaurace se otevře 4.září v indickém městě Jalandhar. Stojí v areálu místního univerzitního kampusu Lovely Professional University (LPU). Restaurace je franchisová, což je podnikatelský model, který Subway využívá například i v České republice. Restauraci bude provozovat známá miliardářská rodina Mittalů, která vlastní i univerzitu. Dohoda se Subway byla podepsána v listopadu loňského roku. "Naše univerzita vždy propagovala zdravý životní styl studentů. Bylo přirozené, že Subway stojí zrovna zde," říká Ashok Mittal, vícekancléř LPU.
Není vyloučeno, že v budoucnu by podobné typy restaurací mohly fungovaly i v České republice."Ve Spojených státech testovala společnost tři zcela veganské sendviče, které byli zákazníky přijaty více než dobře a rychle vyprodány. Věříme, že v Evropě by se taková možnost také ujala a v budoucnu bude v nabídce dalších restaurací," informuje Irena Schlosserová, Development Assistant společnosti Subway pro Českou Republiku, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Rumunsko, Bulharsko, Gruzii a Rusko.
Město Jalandhar ale není jediné v Indii, kam se chystá vegetariánský Subway. Společnost plánuje podobné restaurace otevřít i v Bombaji a Dillí. "Vždy se snažíme přizpůsobit místnímu trhu. V Indii žije velké množství vegetariánů, tak jsme se rozhodli pro ně vytvořit samostatné vegetariánské menu," říká Chetan Arora, který má rozvoj sítě Subway v Indii na starosti. Pro vegetariánské restaurace v Indii se rozhodl také řetězec Pizza Hut.
V současné době je v Indii v provozu 286 restaurací Subway. V žádné z nich zákazníci nenajdou hovězí sendviče. Pro hinduisty je totiž kráva posvátné zvíře. V Česku má společnost otevřeno deset franchisových restaurací a minimálně tři další jsou ve výstavbě. Otevřené restaurace se nalézají v Praze, Brně, v Ostravě a na dálnici D1. Další pobočka by se měla brzy otevřít v Ústí nad Labem.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Byznys, který nikdy nespí. Tak lze popsat provozování čerpacích stanic. Příležitost stát se jejich provozovateli nabízí například síť OMV.
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...