Už 200 franchisových poboček čítají pekárny Fornetti na českém trhu, nejvíce v Praze. Firma chce v hlavním městě upevňovat pozici.
Středa
10.07.2013
Lidé si oblíbili franchisovou síť pekáren Fornetti. Ta si udržuje stabilní hospodářský růst a chce posilovat pozici v Praze.
 

Franchisová síť minipekáren Fornetti pocházející z Maďarska dokázala zaujmout české chutě. Každým rokem si udržuje přívětivý hospodářský růst a vykazuje zisk úměrný k obratům. V roce 2011 dosáhla zisku 11,8 milionu korun, což je meziročně o 690 tisíc více. Podobné výsledky očekává i za rok 2012.

Po 13 letech, co společnost na českém trhu působí, se jí podařilo vytvořit širokou franchisovou síť pekárenských obchodů. Aktuálně si jich zde franchisanti otevřeli kolem 200, čímž se Fornetti stalo jednou z nejrozšířenějších sítí pekáren u nás. Nejvíce poboček je provozováno v Praze, kde bude firma podle slov master-franchisanta pro ČR Zoltána Ambrovicse koncentrovat síly na posílení své pozice.

Konkurence pomáhá i škodí

Společnost Fornetti každý rok vyvine kolem 20 až 40 novinek. Vede ji k tomu neustále se zvyšující konkurence na potravinářském trhu. „Ne všechny novinky, které vytvoříme, míří do našich pekáren. Naši franchisanti se sami rozhodnou, která z těchto novinek se dostane na trh,“ doplňuje Zoltán Ambrovics. Podle něj se konkurenti Fornetti stále zlepšují, a to je dobrá zpráva, jelikož zákazníci si tak mohou vybírat z lepších produktů.

Letos se společnosti Fornetti nedařilo v jihovýchodní Evropě. Tamní master-franchisant pro tuto oblast odstoupil od smlouvy a založil svou vlastní síť pekáren, kterou převzal od původních franchisantů Fornetti. Maďarský řetězec tak ztratil pekárny v Srbsku, Makedonii, Bosně a Hercegovině či Černé Hoře. Aktuálně zde hledá nového výhradního zástupce.