Dvacet let s kuřaty

Americký franchisový koncept KFC oslavil v Česku své dvacetileté působení. Ač se v různých státech rozvíjí pomocí franchisy, u nás veškerý rozvoj zajišťuje společnost AmRest, která od majitele KFC odkoupila master-franchisovou licenci. Za dobu, co zde s rozvojem KFC začala, otevřela v republice 65 restaurací s rychlým občerstvením.
„V průběhu posledních dvou let jsme otevřeli 11 nových poboček pokrývajících zejména hlavní dálniční tahy a regionální města Prostějov, Chomutov a Opavu,“ říká Libor Hubík, provozní ředitel KFC a jednatel AmRest. Cílem pro firmu je soustředit se na drive-thru, zejména v Praze a okolí a v krajských městech. Společnost má v plánu v brzké době otevřít 2 restaurace, a to v Teplicích a drive-thru v Mostě. Strategií společnosti je zprovoznit 3 až 5 poboček ročně. O prodávání jednotlivých franchis společnost neuvažuje.
Letos v lednu byla zrekonstruována nejvytíženější restaurace KFC Blaník na Václavském náměstí v Praze, kde byl představen nový způsob objednávek a výdaje produktů. „Nový systém umožní především lepší organizaci prodeje. Většina nových a renovovaných restaurací bude vybavena tímto systémem,“ dodává Petr Novák, oblastní manažer KFC. Zaměřit se firma chce i na snídaňová menu, která testuje v Praze Dejvicích. Ty by se do roka měli rozšířit do dalších 10 restaurací.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Nejčtenější

Ivana a Ivan Dischingerovi otevřeli v Plzni pobočku franšízové sítě Broker Point Premium. Jak skloubili zázemí silné značky s vlastní vizí a zkušenostmi?
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Nejcennější, co nabízíme, je prověřený franšízový koncept, díky kterému jsme pomohli mnoha lidem stát se úspěšnými podnikateli,“ říká v rozhovoru ředitel společnosti Martin Kupka.
TAB Board chce růst do dalších regionů Česka. Jaké franšízanty hledá a proč roste poptávka po sdílení zkušeností a koučinku i v době umělé inteligence?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...