Letos se chystá společnost JPServis nabídnout vlastní prodejny PONT Market franchisantům.
Čtvrtek
20.03.2014
Obchody PONT Market se v nemocnicích vyplatily. Firma JPServis je připravena je nabídnout franchisantům.
 

Čekáte na nádraží a potřebujete něco nakoupit? Přesně pro takovou potřebu jsou určeny obchody PONT Market, které fungují na principu tzv. convenience store, tedy obchody pro rychlé nakupování. Společnost JPServis, které markety provozuje, je nabízí i pro případné franchisanty. Loni se firma zaměřila na rozvoj mimo vlastních poboček na nádražích také na zdravotnická zařízení, kde spatřuje významný potenciál pro franchisový rozvoj.

Společnost JPServis nejdříve uvede do chodu obchody PONT Market sama a až pak následně je nabízí franchisantům, pokud se osvědčí. Proto v nemocnicích nemá zatím žádné franchisanty. „V první fázi jsme si chtěli tyto lokality sami vyzkoušet, přece jen se liší od vlakových nádražích. Teprve následně budeme aplikovat i formu franchisové spolupráce,“ dodává ředitel společnosti JPServis Marek Cagášek. V nemocničních pobočkách PONT Market byly také poupraveny sortiment a styl marketingu. Jejich základ však zůstal stejný.

Letos se chystá společnost na masivnější expanzi. „Myslíme si, že nastal čas na další rozvoj a v souvislosti s tím hodláme vypsat i výběrová řízení na potenciální franchisanty na některé nové provozovny,“ přibližuje plány Marek Cagášek. Mimo to se rozhodla firma také renovovat starší obchody PONT Market.