ORION otevřel 2 franchisy

První franchisová pobočka byla letos otevřena v Děčíně. Druhá byla po měsíci otevřena v Jablůnkově.
pondělí
19.05.2014
Letos se v síti ORION objevily už 2 nové franchisové pobočky. S dalšími franchisanty společnost vyjednává.
 

Na začátku roku dokončil řetězec ORION – český obchod pro domácnost modernizaci svých prodejen, aby se mohl vrhnout na další rozvoj zejména pomocí franchisové spolupráce. Během krátké doby společnost otevřela už 2 franchisové prodejny. Celkově se tak v síti nachází 31 prodejen, které jsou provozovány na základě franchisové licence. A další budou přibývat.

První prodejna byla otevřena v dubnu v Děčíně a druhá v květnu v Jablůnkově. „Vyjednáme o dalších oblastech, konkrétně o Pardubicích, Příbrami, Zábřehu, Rakovníku,“ přibližuje plány franchisového rozvoje obchodní manažer firmy ORION Tomáš Maloch s tím, že společnost by ráda rozšířila svou prodejní síť o město Chomutov a Kyjov. Cílem je letos otevřít 21 prodejních jednotek. „Rádi bychom se zaměřili především na obchody provozované na základě franchisové licence,“ dodává Tomáš Maloch.

Vhodné místo pro provoz franchisového obchodu ORION by mělo mít rozlohu od 130 do 250 m2, ideální je kolem 150 m2. „Umístění jednotlivých franchisových jednotek řídí firma individuálně na základě vyhodnocení prodejní schopnosti dané lokality, vhodnosti umístění sortimentu domácích potřeb a konkurenčního prostředí,“ komentuje výběr míst Tomáš Maloch. V blízké době by se franchisových obchodů mohlo dočkat i Slovensko, kam by firma ORION také ráda franchising zavedla.