Cílem pro společnost Makro je letos rozšířit počet poboček Můj obchod na 550.
Pátek
16.01.2015
Makro rozšiřuje počet malých obchodů Můj obchod na bázi franšízy. Loni jejich počet přesáhl 400.
 

Obchody Makro jsou známy především sortimentem pro podnikatele. Společnost Makro Cash & Carry ČR se však vydala na pomoc i obchodníkům, kteří vedou své malé obchody. Nabízí jim vstoupit pod značku Můj obchod, který rozvíjí na bázi franšízové spolupráce. Malým podnikatelům nabízí nejen podporu v přeměně, ale také v získání více zákazníků.

Malí živnostníci se svými obchody na podporu velké značky slyší, do aliance Můj obchod už vstoupilo téměř 400 prodejen. Z regionů je nejsilnější Praha a Střední Čechy, které zabírají čtvrtinu všech poboček v síti. „Cílem do tohoto roku je navýšit počet prodejen na 550. Pokračovat budeme také v inovacích a ve zlepšování servisu pro naše partnery,“ dodává Petr Soukup, marketingový manažer pro maloobchod firmy Makro Cash & Carry ČR. Pobočkám Můj obchod se zvyšuje obrat v průměru o 22 %.

 „Jaký bude mít obchod velký obrat, záleží samozřejmě na dané lokalitě, konkurenci a dalších parametrech,“ oznamuje Petr Soukup s tím, že společnost se proto snaží pomoci svým partnerům zejména v získávání zákazníků. Osvědčila se například aplikace na tvorbu cenovek, kterou využilo na 12 tisíc unikátních uživatelů.

Společnost Makro Cash & Carry ČR je dceřinou firmou Metro Cash & Carry patřící do skupiny Metro Group. Velkoobchodní divize METRO Cash & Carry dosáhla ve finančním roce 2013/14 tržby ve výši 2,8 miliardy eur, což je meziročně o 9,5 % více. Česká firma Makro zaznamenala tržeb ve výši 1,012 miliardy eur (28,3 miliardy korun). Počet velkoobchodů u nás dosáhl 13 jednotek.

Síť malých obchodů podobně jako Makro u nás rozvíjí i společnost Tesco. Její dceřiná firma Tesco Franchise Store zde provozuje franšízové jednotky Žabka. Nejvíce se jich nachází v Praze a Středočeském kraji.