Vlastními silami
Síť farmářských potravin Sklizeno sklízí úspěchy u svých prodejen s farmářskými potravinami. Loni se jí podařilo otevřít první franšízovou prodejnu v obchodním centru, a to v Campusu v Brně. Novinkou v této prodejně se stalo i zprovoznění restaurace s denní nabídkou jídel z vlastního řeznictví. Pobočky Sklizeno v obchodních centrech přibydou, v prvním čtvrtletí se plánuje otevření dalších dvou.
Mimo rozšiřování sítě Sklizeno zejména pomocí franšízantů se společnost chce soustředit i na vlastní výrobu a distribuci čerstvých potravin. „Díky majetkovému spojení s Agrodružstvem Miroslav jsme vloni nastartovali vlastní výrobu, prozatím vepřového masa z vlastního chovu a také uzenin. V letošním roce se chystáme výrobu značně rozšířit o mléčné výrobky, konzervované potraviny a začít s výrobou vína,“ komentuje pro Franchising.cz jednatel firmy Sklizeno David Kukla.
Spuštění vlastní výroby a distribuce je přirozeným vývojem firmy uspokojovat potřeby zákazníků tak, aby byla zachována kvalita. „Základní problémem trhu tak, jak ho vidím já, je nedostatek kvalitních potravin a související logistika a také nízká profesionalita výrobců. V podstatě téměř všechny prodejny farmářských potravin momentálně sdílejí část klíčových dodavatelů a jejich kapacity jsou omezené,“ podotýká David Kukla s tím, že prodejny bojují nejen o zákazníky, ale také dodavatele.
Čím více je potravinářských firem, tím více se kopíruje sortiment zavedených firem. Dochází následně k tomu, že v některých segmentech chybí potraviny, i přesto, že by o ně byl zájem ze strany prodejců i zákazníků. „Nové prodejny musejí zákazníkům co nabídnout, i proto jsme se rozhodli směřovat k tomu, že čerstvé potraviny nebudeme jen prodávat, ale také se starat o výrobu i distribuci,“ říká David Kukla.
Farmářské potraviny dobývají český trh už více než tři roky. Dokazuje to i další franšízová síť Náš Grunt, do které patří už 32 zejména franšízových obchodů. Krajská města má už téměř všechny pokryta a pomalu se snaží dostávat i do okresních měst. Společnost Náš Grunt pokukuje i po Slovensku, tam se však firmě ještě prosadit nepodařilo.
PŘEČTI ČLÁNKY
Prodejna novin a tabáku Relay je možností, jak podnikat pod známou značkou s minimálními nároky na počáteční investice. Jak se jim u nás daří a čím mohou oslovit zájemce?
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
„Celý náš byznys je postavený na lidech, jsou to nejcennější, co máme," říká Petr Adámek, franšízový specialista značky Náš chléb Vaše pekárna.
„Naším strategickým cílem je udržet trend v expanzi nových prodejen a zajistit rozvoj náš i obchodních partnerů," říká Jaroslav Smrčka, manažer sítě Traficon.
Poslední dva roky nebyly pro franšízu PONT to go procházkou růžovým sadem. Na co se aktuálně soustředí a jaké jsou plány do roku 2023?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Populární na fóru
Fornetti se mění v Minit
Zdravím,no někde je asi problém.Co myslíte?Petr
Pont zamířil na Florenc
0:38, pondělí, obchod PONT na Florenci: Přijel jsem z cesty, mám chuť na jedno plzeňské pivo. Pivo se zde prodává pouze po čtyřech půllitrech. První kopanec....
Fornetti se mění v Minit
Dokud se nezmění i ceny tak se nic moc neděje. Fornetti obchod jsem otevřel v Ostravě a držel jsem bez to bez zisku 3 měsíce. Krásně jsem jim naletěl na jejich...
Fornetti se mění v Minit
Zajímavé, docela ráda bych se dověděla více. Bude nějaký rozhovor?
Tesco na odchodu?
Co myslíte, je odchod Tesca z ČR reálný?
Má šanci na úspěch?
Do České republiky míří rakouský koncept Tiroler provozující obchůdky s alpskými delikatesami. Jeho zakladatel Wolfgang Obermüller prozradil jeho plány. Co...
Výhodou je důraz na kvalitu
Ani bych nečekal, že české čaje takto uspějí ve světě. Výborně!
Konkurenční boj začíná
Já bych je hnal, dyť jim to ukradli!