Při zahájení podnikání pod franšízovou značkou BON BON ocenili manželé Černí pomoc s výběrem prostor. Najít to správné místo v centru Ústí nad Labem jim totiž dalo spoustu práce.
Pátek
12.06.2015
Manželé Černí přemýšleli o otevření literární kavárny. Nakonec rozjeli svůj byznys pod značkou BON BON. A práce s čokoládou je baví.
 

Mít své vlastní podnikání bylo snem Terezy Černé již delší dobu. Když tak její manžel opouštěl zaměstnání, rozhodli se učinit ten první krok. Vzhledem k tomu, že oba jako bývalí zaměstnanci neměli žádné zkušenosti, začali se zajímat o podnikání formou franšízingu. „A právě nabídka franšízové sítě BON BON nás zaujala. Splňovala totiž kritéria, která jsme si pro náš budoucí byznys stanovili,“ říká Tereza Černá.

Vstoupit do franšízové sítě tak Dana a Terezu Černé přiměl fakt, že šlo o zajímavé podnikání. A to nejen pro ně, ale také pro zákazníky. „Pravidla konceptu byla jasná a navíc reálná a splnitelná. To nám naprosto vyhovovalo,“ říká Dan Černý, jež se tak spolu s manželkou stal jedním z téměř 20 franšízantů, které značka na tuzemském trhu má.

Nejen velká města

„Stále se nám hlásí noví zájemci o franšízovou licenci. Momentálně jednáme o otevření obchůdku v Třinci a také v Praze na Proseku. V letošním roce chceme více šlápnout do pedál franšízového rozvoje, neplánujeme tedy otevírání vlastních obchodů,“ vysvětluje plány pro letošní rok majitelka a zakladatelka sítě BON BON Petra Kovandová. V případě, že by však přišla nějaká zajímavá příležitost pro otevření vlastní pobočky, neváhala by jí využít.

Podle Petry Kovandové je za předpokladu, že se najdou vhodné prostory pro obchod BON BON, aby značka své místo našla v každém městě s minimálně 20 tisíci obyvateli. A jak by měl onen vhodný prostor vypadat? „Náš obchod by měl mít minimálně 20 metrů čtverečních. Ideálně by měl být buď v obchodním centru, nebo na rušných ulicích či obchodních třídách,“ říká Petra Kovandová.

Investice do obchodu s čokoládou a pralinkami BON BON činí zhruba 300 tisíc korun. Za licenci franšízant zaplatí 50 tisíc korun. Zbylých zhruba 250 tisíc pak putuje na uzpůsobení prodejny dle zadání franšízora. Smlouvu se svými franšízovými partnery značka BON BON uzavírá na dobu neurčitou.