Na zájemce o franšízu čeká počáteční investice ve výši zhruba 0,5 milionu korun. Základem je licenční poplatek, který činí 110 tisíc korun. Připočíst je třeba také balíček na vybavení studia, jehož cena začíná na 350 tisících korunách.
Čtvrtek
25.06.2015
Expreska otevře v nejbližší době nové franšízové provozovny v Praze a Jablonci nad Nisou. Koncept se po změně majitele poohlíží po expanzi do zahraničí.
 

Kruhový trénink, tedy intenzivní 30 minutové cvičení, slaví u zákaznic úspěch. Společnost Expreska nabízí své služby již ve 28 provozovnách v České republice a 16 na Slovensku. Od července budou klientky moci navštívit novou pobočku v pražských Modřanech a obyvatelky Jablonce nad Nisou se dočkají svého „fitka“ v listopadu letošního roku.

 „Tím náš rozvoj zdaleka nekončí. Expreska by ráda pronikla do dalších míst, kde ještě stále nemáme zastoupení.  Mezi ně patří například České Budějovice a Plzeň,“ komentuje budoucí rozvoj Martina Kodejšová ze společnosti Expreska a dodává, že firma jedná o vstupu na maďarský trh a následně má v plánu proniknout i do dalších zemí v regionu střední Evropy.

Nezastupitelnou součástí rozvoje Expresky jsou franšízoví partneři. Ti provozují drtivou většinu poboček. „Díky změně majitele společnosti se mění i přístup k našim franšízantům. Chceme více podporovat obousměrnou komunikaci mezi mateřskou firmou a každou pobočkou,“ vysvětluje nový trend v Expresce Kodejšová a doplňuje, že vedle změny komunikace s partnery dochází ke změnám také v marketingové strategie.

Zadáno pro ženy

Podle Kodejšové, se stala studia  tak úspěšná, díky svému unikátnímu kruhovému tréninku. Mnoho klientek oceňuje, že se na rozdíl od většiny posiloven, jsou Expresky místem kde si svou fyzickou kondici zlepšují pouze ženy.  Její slova potvrzuje vzrůstající počet členek, který v současnosti překročil hranici 65 tisíc.

Dosavadní zkušenost provozovatelů potvrzuje, že nejlepším umístěním pro fitness studio jsou městské čtvrtě s vysokou hustotou obyvatel, jako jsou například sídliště. Další vhodným místem pro otevření tohoto typu podnikání, jsou centra měst nebo kancelářské komplexy, kde pracuje dostatečné množství potencionálních klientek.

Ekonomické oživení v České republice se neprojevuje u společnosti Expreska pouze rozšiřováním pobočkové sítě. „Aktuálně zaznamenáváme zvýšené množství zájemkyň o naše cvičení. Těší nás také zvyšující se množství zájemců o náš franšízový koncept,“ uzavírá Kodejšová.