Letos v létě představil Oxalis nový design své pobočky v pražském OC Chodov. „Společnost změnila vzhled poboček, aby lépe odpovídal modernímu a čistému stylu dnešních obchodních center," komentovala změnu Pavlína Křivánková, manažerka maloobchodní a franšízové sítě.
Pátek
09.10.2015
Mezi obchody s kávou a čajem má značka Oxalis v České republice své stabilní postavení. Na svém rozvoji pracuje i rozšířením sortimentu.
 

Při rozšiřování nabídky se franšízová síť Oxalis vydala směrem jiných produktů než je jen čaj a káva. „Samozřejmě, tyto komodity jsou pro nás i nadále klíčové, nicméně jsme si řekli, že bude dobré k nim přidat i něco dalšího, něco, co by náš stálý sortiment vhodně doplnilo,“ vysvětluje Pavlína Křivánková, manažerka maloobchodní a franšízové sítě Oxalis. Nejnověji tak v obchodech této sítě můžeme najít například čokoládu speciálně vyrobenou pro značku Oxalis.

Již dříve však síť Oxalis do své nabídky zahrnula například bylinné sirupy, kakao a další pochutiny. „Naši franšízoví partneři toto osvěžení sortimentu velmi uvítali. Jsou rádi, že mohou uspokojit chutě i takových zákazníků, kteří nejsou milovníky kávy a čajů,“ hodnotí reakce franšízových partnerů Pavlína Křivánková s tím, že firma má i nadále zájem doplňkový sortiment rozšiřovat. Nejde však jenom cestou mířenou na chutě zákazníků.

Ke stálé nabídce obchodní sítě Oxalis patří také příslušenství k pití čajů a kávy. A tak se značka zaměřila také na tuto oblast. „V souvislosti s tím jsme zahájili spolupráci se sdružením SOS Vesničky. Vybrali jsme několik obrázků dětí z těchto zařízení, které se staly podkladem pro design nových hrnků a plechových dóz. Z prodeje každého kusu pak sdružení obdrží předem určenou částku,“ zmiňuje Pavlína Křivánková.

V České republice má značka Oxalis již téměř kapacitu obchodů naplněnou, nicméně stále je zde pro podnikatele šance zapojit se do franšízové sítě. „Existují lokality, kde pobočky ještě nemáme. Ty jsou pro nás z hlediska dalšího rozvoje samozřejmě zajímavé. Máme také několik vlastních poboček, které bychom rádi odprodali do rukou franšízantů,“ říká Křivánková.