K filozofii firmy patří vzájemné sdílení nápadů s ostatními franšízanty, protože takový komunikační systém pomáhá udržovat náskok před konkurencí. Celková investice se pohybuje mezi 100 až 200 tisíci eur.
Čtvrtek
21.07.2016
Prodejce kvalitních čajů TeaGschwendner nabízí podnikatelům dlouhými roky prověřený franšízový systém a zázemí celosvětově úspěšné značky.
 

Maloobchodní podnikání v oblasti čajů předpokládá přístup k široké nabídce kvalitních produktů. Společnosti TeaGschwendner se podařilo vytvořit stabilní nabídku vysoce kvalitních čajů s 60% podílem organických čajů, na jejichž produkci spolupracuje s malými nepálskými farmáři. Kromě širokého sortimentu jsou výhodou konceptu i zkušenosti lidí z franšízového systému budovaného několik desítek let. „95% našich franšízantů má zájem prodloužit platnost licence,“ popisuje výsledky systému manažerka rozvoje Christina Jürgs, s tím, že pro mezinárodní aktivity byl nedávno ustaven tým, který má na starosti i otázky lokálních trhů.

Vstupem do sítě, která se rozvíjí od roku 1978, získávají podle Christiny Jürgs podnikatelé zázemí firmy s více než třicetiletou zkušeností s vedením franšízantů. Kromě toho dostanou podporu nejen v průběhu rozjezdu vlastního byznysu, ale i po celou dobu trvání obchodního partnerství. Pro období prvních zkušeností s franšízovým systémem je podnikatelům nabízen trénink za přítomnosti zkušeného franšízanta, který je doprovází v počítečních dnech provozu a pomáhá i poté řešit drobné potíže, s nimiž se franšízanti setkávají v každodenním provozu. K dispozici jsou ale i výcvikové materiály, které informují personál o nejnovějších obchodních trendech.

Obchody TeaGschwendner si podle vedení firmy získávají oblibu především díky širokému rozsahu nabídky čajů, jejichž doba dodávky je v rámci Evropské unie velice krátká i v případě malého množství. Není tak třeba skladovat velké objemy zásob po dlouhou dobu, což příznivě ovlivňuje náklady. „Čaj je naštěstí živý produkt, takže každoroční úroda vydává nové směsy. Naši zákazníci neustále experimentují a tak obohacují náš široký sortiment,“ říká Christina Jürgs s tím, že tyto sezónní druhy u zákazníků vždy vyvolávají čilý rozruch.

Zatímco v domovském Německu by bylo těžké najít lokalitu, kde TeaGschwendner již nepůsobí, v České republice je situace zatím přesně opačná. „Zavádíme novou značku, která je místnímu obyvatelstvu neznámá. V tomto smyslu jsme teprve na začátku a na hodnocení je tedy ještě brzy,“ komentuje situaci Christina Jürgs s tím že by Teagschwendner k stávajícímu jednomu obchodu v Praze rád v blízké budoucnosti  přidal ještě obchody dva: první v moravské metropoli Brně, a ještě jeden v hlavním městě Praze.